Fabregas se vraća protiv Boltona, Clichy blizu

Fabregas se vraća protiv Boltona, Clichy blizu
13. Januara 2010. Komentari isključeni za Fabregas se vraća protiv Boltona, Clichy blizu Zadnje novosti Redakcija

Arsene Wenger bi mogao poželjeti dobrodošlicu za povrijeđeni dvojac Fabregas-Clichy, koji su jako blizu svom povratku na teren.

Očekuje se da će španac u nedjelju nastupiti na Reebok stadionu, nakon potpunog oporavka od povrede zadnje lože, koju vuče od duela sa Aston Villom. Dok se za francuza još sa sigurnošću ne može reći da će igrati u nedjelju. On se potpuno oporavio od neugodne povrede leđa i vratio se treninzima Arsenala. Prema riječima menadžera “izgleda sjajno”. Posljednji njegov meč je bio protiv Tottenhama, 31. Oktobra.

Između ostalog menadžer je spomenuo i stanje sa Denilsonovom povredom trbušnog zida, koja će ga onemogućiti da nastupi u prvom dvoboju sa Boltonom, ali će najvjerovatnije biti spreman za drugi okršaj u srijedu.

Nicklas Bendtner se vratio treninzima još prošle sedmice i veoma je blizu povratku na teren.

“Fabregas se vraća,” rekao je Wenger danas. “Veoma smo sretni, što ga ponovo imamo u ekipi.

“Gael Clichy je spreman i mogao bi biti u timu za nedjelju. Ne želim da požurujem Gaelov povratak, jer je dugo bio izvan terena, ali na treninzima izgleda sjajno.

“Što se tiče Denilsona, njegovu situaciju ćemo saznati u petak nakon testa. Radi se o povredi trbušnog zida, ali ne bi trebao dugo izbivati sa terena. Ima šansu da nastupi u nedjelju protiv Boltona, ali ako ne nastupi, pauzirat će maksimalno sedmicu dana.

“Nicklas Bendtner je dvije sedmice do povratka. Oporavak teče po planu, ali bio je odsutan sedam ili osam sedmica, te će mu biti potrebne tri ili četiri utakmice da bude u potpunosti spreman. Ipak, napravio je veliki korak naprijed u posljednja tri, četiri dana i veliki smo optimisti u vezi njega,” završio je menadžer.

 

Oznake