Džaba “cvilite”, Cesc je naš igrač!

Džaba “cvilite”, Cesc je naš igrač!
22. Jula 2011. Komentari isključeni za Džaba “cvilite”, Cesc je naš igrač! Glas Topnika Redakcija

 

I ovo ljeto, kao i nekoliko prethodnih, Barcelona želi Cesca Fabregasa! Doista ga želi, ali bez ulaganja. Barcelonina uprava, misleći kako Cesc “bali” za Barcelonom i Katalonijom, kao da želi da se transfer realizuje onako “jeftinjaka”, što bi naš narod rekao. E pa ne može! Arsenal nije pijaca!

FC Barcelona je svoju ljubav spram svog “ljubimca” pokazala, itekako. (Oprostite na sarkazmu!) Fabregas sada mora biti samo veliki moron pa da opet izjavljuje hvalospjeve u korist svog matičnog kluba. Oprostite, kojeg matičnog kluba!? Šta je to Barca dala Cescu!? Apsolutno ništa! Ako ćemo pošteno i realno, njegov matični klub je Arsenal. U Londonu je stasao u sjajnog fudbalera, istinsku nogometnu zvijezdu, u Arsenalu je dobio reputaciju jednog od najboljih veznjaka današnjice, postigao je mnoštvo golova, zabilježio mnoštvo asistencija, i na kraju, postao (čak) i kapiten “Topnika”. Šta je imao u Barceloni od svega toga!? Ili, ići ćemo korak dalje, šta bi od svega toga sada imao u Barci!? NIŠTA! Zar mislite da Xavi, Iniesta i Fabregas mogu svi zajedno igrati u jednoj momčadi, u prvih 11? Neee.. da mogu igrali bi u španjolskoj repki, koja je za klasu slabija od Barcelone. Lijepo bi sjedio na klupi, primao platu, pomalo trenirao, opijao se, uživao u majstorijama Xavija i Inieste, navijao za njih i aplaudirao bi im, ali imena Cesc Fabregas u toj finoj lijepoj bajci ne bi bilo. Zar je bolje to nego biti kapiten momčadi koja te je izgradila kao igrača, dala ti sve, je li? Nadam se da je Cesc pametan i da će napokon shvatiti da ovi “odozdo” ne mare baš za njega, a to su dakako pokazali kupovinom Alexisa Sancheza, koji je, ipak, za Cesca samo prosječan fudbaler, i to za velike novce. 26 miliona eura + 11,5 miliona kada stignu golovi, asistencije itd… Jadno, jalovo i patetično! Da vam možda poklonimo Fabregasa za Novu godinu, ma dajte… Možda jeste aktuelni prvaci Evrope, najbolja momčad svijeta, ali kakve to ima veze, i vi ste ljudi kao i mi, obični smrtnici.

Može Rosell do 2020. godine “vikati” kako za Cesca ne mogu dati više od 30 miliona, ali će “naši” ostati čvrsti u namjeri da ne prodaju Fabregasa za te pare. Kažu iz Barce da Messi vrijedi 300 miliona. Ako on vrijedi toliko onda i naš Cesc vrijedi bar 250! Nadam se da će i on jednom shvatiti da je cijelo vrijeme “sisao veslo” i da ga “ovi njegovi” samo “levate”. Da im je stalo do njega, do sada bi kupili četiri Fabregasa!

Nakon onih blijedih partija, upravo protiv Barcelone, Cesc mi je pao u očima, iskren da budem nikada ga pretjerano nisam ni volio, ali opet, on je naš, naš kapiten, naš vođa, naš “mozak tima”. Ako je pametan ostat će u Londonu, tu će ga i dalje cijeniti i poštovati, iako “Topnicima” nikad nije donio nijedan trofej, ali nema veze. U Barceloni… Ako misli da će mu “dolje” biti bolje neka ide, sretno mu bilo, i hvala mu na svemu. Povratka nema! Arsenal ispred svih! Arsenal je ARSENAL!

Oznake