Cesc ne vrijedi 50 miliona?

Cesc ne vrijedi 50 miliona?
28. Marta 2011. Komentari isključeni za Cesc ne vrijedi 50 miliona? Igrači Redakcija

bn_cesc

Ako je vjerovati predsjedniku Barcelone Rosellu (a nije), Barcelona nema namjeru platiti Fabregasa 50 miliona, koliko, navodno, Arsenal traži za svog kapetana.

Rosell tvrdi da je Barcelona odustala od kupovine Cesca ukoliko Topnici ne snize cijenu, i kako je u ovom trenutku sve na Guardioli, koji ne posustaje u nastojanjima da Fabregasa dovede na Camp Nou. Direktor Barcelone, za Daily Telegraph, kaže da je suludo očekivati da neko u Barceloni plati 50 miliona Eura i kako je prošlogodišnja ponuda od 40 miliona bila realistična.

Prodajući toplu vodu Rosell objašnjava kako je zahtjev od 50 miliona nerealističan obzirom da cijene fudbalera iz godine u godinu padaju i tvrdi “… ako smo ponudili 40 miliona prošlog ljeta, 50 ovog, je nemoguće”. Očigledno Rosell živi u nekom virtualnom svijetu, obzirom da cijene u zadnje vrijeme, suprotno njegovim izjavama, divljaju i postaju sve veće i veće. Ako se uzme u obzir da je Torres plaćen 50 miliona funti, čini se više nego logičnim za Farbregasa tražiti bar 50 miliona Eura.

No po dobrom starom običaju Rosell nas je još jednom slagao, obzirom da cijena za Fabregasa nikad nije bi bila pregovarana, niti je sad istaknuta, jednostavno Cesc nije na prodaju. A opravdanje za finasijske probleme tima sa Camp Nou Sandro bi morao potražiti na drugoj strani.

Rosell očigledno pokušava još jednom naći opravdanje za “prošlotransferski” neuspjeh, pogotovo nakon dovođenja mlađahnog Jon Miguel Torala u redove Topnika, što je i prema riječima prvog čovjeka sa Camp Noua dodatno zahladnilo odnose između dva tima.

Prema Rosellu, Barcelona najvjerovatnije neće biti u stanju dovesti Fabregasa niti ovo ljeto, ali će pokušati ukoliko to bude zahtjevao Guardiola i to samo pod uslovom da cijena bude prihvatljiva, makar se to iz ove pozicije čini nerealističnim, ali dodaje da pod uslovom da Barcelona uspije unovčiti nekog od igrača sa trenutnog rostera potjera za Fabregasom će se nastaviti. U protivnom “..ako misija bude nemoguća, čekat će se druge prilike”.

Oznake