Cesc svega 40% šanse da zaigra

Cesc svega 40% šanse da zaigra
30. Marta 2010. Komentari isključeni za Cesc svega 40% šanse da zaigra Zadnje novosti Redakcija
gun__1268039156_fabregas_hamstring
Arsene Wenger je saopštio nimalo dobru vijest na današnjoj pres konferenciji – Cesc ima svega 40% šansi da zaigra sutra navečer! Nakon što je njegov otac sinoć izjavio da će Fabregas igrati, jutros su se pojavile sumnje nakon što je kapiten propustio trening. Sada je Wenger samo potvrdio da je povreda ipak ozbiljnija i da će se odluka donijeti bukvalno pred samu utakmicu.

“Nije bio na treningu jer u ovom trenuku, nije spreman da zaigra” rekao je Wenger. “Moramo sačekati još nekih 24 sata i onda ćemo napraviti novu procjenu. Da se igra danas, on ne bi bio spreman.”

“Ne želimo riskirati da dođe do pogoršanja na treningu jer nekad tih dodatnih 24 sata može mnogo pomoći. Rekao bih da je trenutno 60% da neće i 40% da hoće igrati.”

“Cesc želi igrati svaku moguću utakmicu koju igramo. Ali ako nije dovoljno spreman, ja ga ne želim staviti ni na klupu. Imamo 19 igrača u sastavu tako da smo spremni na vijest da je on nedostupan.”

“Isto tako, ako se osjeća dobro, naravno da će igrati. Danas vam ne mogu dati definitivan odgovor jer još uvijek postoji šansa da će biti spreman. Ali konačnu odluku ćemo donijeti sutra, pred zagrijavanje. To vam pokazuje kako kasno moramo donijeti odluku” rekao je na kraju Wenger.

Sa Cescom ili bez njega, sutra idemo na pobjedu!!!

Oznake