Wenger: “Pritisak za Fabregasa je bio prevelik”

Wenger: “Pritisak za Fabregasa je bio prevelik”
30. Aprila 2011. Komentari isključeni za Wenger: “Pritisak za Fabregasa je bio prevelik” Zadnje novosti Redakcija

 

Menadžer Arsenala, Arsene Wenger, izjavio je kako je kapiten njegove momčadi Cesc Fabregas “izgorio” u želji da “Topnicima” donese trofej ove sezone.

Prošlog ljeta, Wenger je Fabregasu povjerio kapitensku traku kako bi ga uvjerio da ostane na Emiratesu i odupre se ponudi svoje matične Barcelone. Iza njega je tada bila sezona u kojoj je upisao 15 golova i 16 asistencija u Premiershipu. Ove sezone, njegov učinak je znatno skromniji, tek tri gola i 13 asistencija.

“Mislim da je Cesc osjetio prevelik pritisak za svoju dob. On je kapiten tima i Van Persie je dokapiten, te su oni stavili veliki pritisak na svoja leđa. Cesc je pobjednik i očajan je u želji za pobjedama. Kada to ne uspije, naravno, da je frustiran”, rekao je Wenger, koji uopće nema dileme oko toga hoće li Fabregas ostati na Emiratesu;

“Svaka teškoća u životu vas čini jačim, pogotovo kada imate jak karakter. A on ima jak karakter. Možda je ove sezone imao preteško breme na leđima. Ali, jednom kada se uspije napraviti iskorak, on će paralelno s njim sazrijeti. Ova momčad ne dobiva priznanja koja zaslužuje, i puno je kritizirana. Ali, ja vjerujem u njih. Zajedno su sazrijevali i odrasli, i njihovo najveće postignuće će biti pobijediti zajedno”, istakao je Francuz.

Oznake