Szczesny: ‘Vratit ćemo se’

Szczesny: ‘Vratit ćemo se’
25. Januara 2012. Komentari isključeni za Szczesny: ‘Vratit ćemo se’ Zadnje novosti Redakcija

 

 

Wojciech Szczesny je jako optimističan po pitanju Arsenalove igre i smatra da će tim uskoro stati na noge poslije loših partija u posljednje vrijeme. Poraz od Manchester Uniteda u nedelju bio je treći za redom u Premijer Ligi, a to se nije desilo još od 2007. kada je Arsenal završio četvrti na tabeli.

Međutim, poljski golman vjeruje da ekipa posjeduje kvalitetu koja je potrebna da preokrene igru, naročito zato što se ključni igrači uskoro vraćaju na teren, što zbog povreda, što zbog Afričkog kupa nacija.

“Nisam zabrinut, samo malo razočaran, ali vjerujem da ćemo se vratiti i zauzeti svoje mjesto u Ligi šampiona naredne sezone”, rekao je Wojciech Szczesny.

“Trebalo bi da nam se vrati samopouzdanje kada ponovo zaigraju Wilshere, Sagna i Gibbs. Oni su jako bitni igrači i ako ih uskoro budemo imali na terenu, to će nam dosta popraviti samopouzdanje. Nadamo se da će nam pomoći ostvariti rezultat koji ovaj klub zaslužuje.”

Wojciech Szczesny dijeli Wengerovo mišljenje, ukoliko se ekipa ne plasira u Ligu Prvaka slijedeće sezone,to neće biti dovoljno dobro.

“Smatram da treba da igramo Ligu Šampiona naredne sezone, ne sumnjam da klub ima dovoljno iskustva da to i ostvari. Nadam se da se možemo nositi sa pritiskom pod kojim se nalazimo i da možemo ispuniti očekivanja navijača, jer oni i klub to zaista zaslužuju”, dodao je golman.

“Bili smo u ovoj situaciji i prije,i izvukli smo se. Mislim da ćemo opet uraditi isto i pobrinuti se da klub ide u pravom smjeru, na poziciju koju zaslužujemo”, završio je Wojciech Szczesny.

Oznake