Szczesny brani Wengera

Szczesny brani Wengera
3. Maja 2011. Komentari isključeni za Szczesny brani Wengera Igrači Redakcija
szczesny_arsenal
Golman Arsenala Wojciech Szczesny je stao menadžera Arsenala i nazvao kritike upućene prema Wengeru besmislenim.
Arsene Wenger se nalazi na udaru javnosti u posljednje vrijeme jer je njegov tim gotovo ispao iz utrke za naslov prvaka, ipak pobjedom nad Manchester Unitedom u prošlom kolu se malo popravilo stanje u taboru Arsenala. Nakon pobjede nad Unitedom trenutna “jedinica” Arsenala Wojciech Szczesny stao je u odbranu svog šefa.
“Zaista je besmisleno [osuđivati Wengera],”rekao je Poljak na početku. “Ukoliko upitate bilo kojeg igrača Arsenala šta misli o tome, stat će na stranu našeg menadžera. On je izgradui ovaj tim gotovo iz ničega i vjerujem da je on najbolji menadžer na svijetu.
“Mi smo mlad tim,i još smo uvjereni da najbolje tek dolazi u godinama što slijede , imamo još mnogo godina i trofeja za osvojiti. Budimo strpljivi i pokažimo da smo dovoljno dobri.
“Svi mi snosimo invidualne odgovornosti za naše greške. Svako od nas je odigrai svoju ulogu u ovom razočarenju sezone,ali to moramo podnjeti kao tim. Ne možete samo kriviti šefa koji je stalno bio uz nas i podržavao nas kroz čitavu sezonu.
“Sljedeće sezone, moramo dokazati da možemo napraviti korak dalje. Vjerujem da smo dovoljno dobri da napravimo taj iskorak i osvojimo ligu. Pokažimo svima da smo sposobni da to učinimo!”– poručio je na kraju sjajni Poljak.
Oznake