Wenger: Monako i Arsenal imaju identične šanse za prolaz dalje

Wenger: Monako i Arsenal imaju identične šanse za prolaz dalje
23. Februara 2015. Komentari isključeni za Wenger: Monako i Arsenal imaju identične šanse za prolaz dalje Zadnje novosti Mustafa Kahvedžić

wenger

Uoči prve utakmice osmine finala najelitnijeg klupskog takmičenja, Arsene Wenger je nakratko upozorio da se ni u jednom trenutku ne treba opustiti i da ne treba podcijeniti ekipu Monaka u duelu sa Arsenalom.

Topnici su u posljednje četiri godine Lige Prvaka izbačeni u ovoj fazi takmičenja. Ove sezone protivnik u osmini finala i nije tako težak kao ranijih godina (Barcelona, AC Milan i Bayern Munchen), međutim Wenger napominje da ni u kom slučaju ne treba podcijeniti ekipu Monaka, te da oni imaju potpuno identične šanse za prolaz kao i Arsenal. Wenger je rekao da Arsenal mora dati sve od sebe u dvomeču sa Monakom ukoliko žele ostati i dalje u ovom takmičenju.

“Posljednjih nekoliko godina, ova faza takmičenja je za nas uvijek donosila jako teške protivnike. Ove godine imamo 50% šanse za prolaz dalje. Znamo da je Monako jedna ekipa sa jako čvrstom odbranom – u duelu sa jačim timovima nisu primili nijedan gol u grupnoj fazi takmičenja.” , rekao je Wenger.

“Mislim da će ovo biti jako težak duel. Smatram da Monako ima iste šanse za prolaz kao i mi, jer se nalazimo u gotovo istoj situaciji. I oni su se vratili na dobru poziciju u ligi, baš kao i mi, stoga će samopouzdanje obje ekipe biti na visokom nivou.”

“Ono što mi je bitno je to da smo pobijedili našu posljednju ligašku utakmicu koju smo igrali (Crystal Palace 1-2 Arsenal), jer smo se mnogo borili da se vratimo na bolju poziciju na tabeli, te bi sve osim trijumfa u toj utakmici bilo ravno katastrofi.”

“Ponovo smo vratili duh u ekipu i želimo da što duže zadržimo ovakvu atomsferu. Tim je u posljednje vrijeme napredovao za jednu razinu i to ćemo pokazati kroz naše igre i rezultate.”

Oznake