Wenger: “Wilshere može igrati bilo gdje u sredini”

Wenger: “Wilshere može igrati bilo gdje u sredini”
29. Januara 2011. Komentari isključeni za Wenger: “Wilshere može igrati bilo gdje u sredini” Zadnje novosti Redakcija

 

Francuski stručnjak na klupi Arsenala, Arsene Wenger, izjavio je da mladi engleski reprezentativac Jack Wilshere može igrati na bilo kojoj poziciji u sredini terena,a sa tim se slažio i Fabio Capello, selektor reprezentacije Engleske, te smatra da je Wilshere budućnost engleskog nogometa.

Devetnaestogodišnji Wilshere se nada da će upisati svoj drugi nastup za A selekciju Engleske u predstojećoj prijateljskoj utakmici koju Englezi igraju protiv Danske, a Wenger smatra da Capello nema razloga da u ovoj utakmici ne iskoristi Jackove usluge na bilo kojoj poziciji u sredini terena.

“Zašto da ne? On može igrati na bilo kojoj poziciji u veznom redu.” ,rekao je Wenger na jučerašnjoj preskonferenciji, te dodao: “U Arsenalu se odlično uklopa na bilo koju poziciju u sredini zato što je jako inteligentan i ima odličan pregled igre. Može igrati i defanzivno a i ofanzivno. Po meni igrač sredine terena ne bi trebao biti orijentisan na samo jednu poziciju na tom dijelu terena. On je momak koji može igrati odbrambeno kada lopta nije u našem posjedu a također zna kreirati napad kada je lopta kod nas. Jednostavno, on posjeduje sve karakteristike koje treba da ima vrhunski igrač sredine terena.”

“Nikada nisam u svom timu imao veznjaka koji je zadužen za samo jednu poziciju u timu, zbog toga što je to nešto što najviše mrzim kod veznih igrača.” , završio je Wenger.

Oznake