Wilshere moze biti novi Bergkamp

Wilshere moze biti novi Bergkamp
19. Decembra 2008. Komentari isključeni za Wilshere moze biti novi Bergkamp Zadnje novosti Redakcija
wilshere_jack.jpgArsene Wenger smatra da ce Jack Wilshere zavrsiti na poziciji na kojoj su navijaci Arsenala tako dugo gledali jednu od legendi kluba – Dennisa Bergkampa. Wilshere trenutno igra najvise na poziciji lijevog krila, ali menadzer smatra kako ce on najvise pruzati igrom odmah iza napadaca, kao Bergkamp nekada.

"Mislim da ce on (Wilshere) zavrsiti u sredini terena, odmah iza napadaca, u Bergkampovoj ulozi. Uvjeren sam da ce imati ogromnu prodornost i nekad i zaboravljamo da je njemu tek 16 godina a vec pokazuje tu prodornost."

"Odlican je u pruzanju te zavrsne lopte ali isto tako zna i sam postici gol. Veoma je predan igri i jako odlucan. Ne boji se startova i zaista ovakav igrac moze najvise pokazati u sredini terena. "

"Bitno je da ne stavljamo previse ocekivanja i pozornosti na Jacka, samo zato sto svi zele tako. Puno puta ljudi ocekuju velike stvari na pocetku i kasnije postanu skepticni odmah nakon jedne lose partije. Theo (Walcott) je odlicno sve to podnio i ja vjerujem da mozemo isto pruziti i Jacku" – rekao jena kraju Wenger.

Oznake