Timske novosti pred meč sa Crystal Palace-om

Timske novosti pred meč sa Crystal Palace-om
21. Februara 2015. Komentari isključeni za Timske novosti pred meč sa Crystal Palace-om Igrači Mustafa Kahvedžić

Wilshere - Akpom

Nakon kratke pauze usljed utakmica FA Kupa koje su se igrale prošli vikend, danas i sutra su ponovo na rasporedu utakmice Engleske Premier Lige. U 26 kolu Arsenal gostuje kod ekipe Crystal Palacea, a utakmica se igra danas (subota 21.februar) sa početkom u 16:00 sati po našem vremenu.

Usljed brojnih povreda koje su zahvatile naš tim, trener Arsene Wenger je na preskonferenciji iznio trenutno stanje sa povrijeđenim igračima.

Jedan od naših najboljih igrača i strijelaca prošle sezone, Aaron Ramsey je i dalje povrijeđen, te se još uvijek ne zna tačan datum njegovog povratka. Prvobitne prognoze su bile da bi Ramsey sa terena trebao odsustvovati još dvije do tri sedmice. Mikel Arteta je također van terena i njegov oporavak teče po planu, te bi ga ubrzo mogli ponovo vidjeti u akciji. Mathieu Debuchy je još jedan igrač na listi povrijeđenih, s tim da će on mnogo duže biti odsutan.

Flamini i Bellerin, momak koji je dobio priliku umjesto Debuchya na poziciji desnog beka i iskoristio je na najbolji način pokupivši simpatije navijača, su upitni za današnju utakmicu, te odluku da li će dobiti priliku Wenger će donijeti u posljednjem trenutku.

Dobra vijest je svakako povratak Jack Wilsherea, koji bi se nakon tromjesečne pauze danas napokon trebao naći u sastavu. Posljednju utakmicu Wilshere je odigrao 22. novembra prošle godine u porazu od Manchester Uniteda. Još jedan od igrača čiji oporavak dobro teče i koji je veoma blizu povratka na teren je Oxlade-Chamberlain koji se povrijedio sredinom januara.

Oznake