Transfer novosti: Khedira, Remy, Ospina, Manquillo…

Transfer novosti: Khedira, Remy, Ospina, Manquillo…
19. Jula 2014. Komentari isključeni za Transfer novosti: Khedira, Remy, Ospina, Manquillo… Glasine Mustafa Kahvedžić

transferi

Dovođenjem Debuchya i Sancheza, Arsenal je pokazao da je ove godine ozbiljan kandidat za osvajanje Premier Lige, a kako stvari trenutno stoje još nekoliko fudbalera je blizu potpisivanja za Arsenal.

Iako je unazad nekoliko sedmica Khedira bio često povezivan sa Arsenalom, Sky Sports prenosi kako je agent njemačkog reprezentativca izjavio da Arsenal još uvijek nije poslao službenu ponudu za Khediru, koji sa Realom ima ugovor na još jednu godinu. Wengeru je jasno da mu treba novi igrač na poziciji zadnjeg veznog, a kao moguće opcije uz Khediru pominjali su se  Schneiderlin i Sven Bender.

Odlaskom Lukasza Fabianskog u Swansea i Viviana koji je bio na posudbi proteklu sezonu, Topnici su ostali na samo jednom golmanu. Dailystar je objavio kako će kolumbijski čuvar mreže David Ospina najvjerovatnije biti treće ovosezonsko zvanično pojačanje Topnika. Pominje se odšteta od oko 3 miliona funti.

Krajem prošle sezone mogli smo ga vidjeti na utakmicama Arsenala među publikom, a britanski Express prenosi kako bi od sljedeće sezone mogao i zaigrati za Arsenal. 27-godišnji napadač QPR-a, koji je prošlu sezonu proveo u Newcastleu na posudbi, Loic Remy je još jedan od igrača koji se nalazi na radaru Wengera. Kao glavni konkurent za dovođenje Remya se pominje Liverpool, a otkupna klauzula ovog  fudbalera je  8 miliona funti.

Za kraj, posljednji u nizu igrača koji se povezuju sa Arsenalom je desni bek Athletico Madrida, Javier Manquillo. Ovaj talentirani 20-godišnjak bi prema pisanju Metro-a u Arsenal trebao doći kao posuđeni igrač,  s tim da bi u ugvoru postojala opcija da Arsenal na kraju sezone u potpunosti otkupi njegov ugovor za oko 6.3 miliona funti.  Ukoliko dođe do realizacije ovog transfera, odlazak Jenkinsona na posudbu će biti sve izgledniji.

Oznake