Transfer novosti: Arsenal nije gotov sa kupovinom za ovo ljeto

Transfer novosti: Arsenal nije gotov sa kupovinom za ovo ljeto
20. Jula 2014. Komentari isključeni za Transfer novosti: Arsenal nije gotov sa kupovinom za ovo ljeto Glasine Mustafa Kahvedžić

wenger

Arsene Wenger po svemu sudeći nije završio sa kupovinom igrača pred novu sezonu. U intervjuu koji je prenio Sky Sports Wenger je priznao kako planira dovesti još nekoliko novih igrača, ali i to da bi kapiten Thomas Vermaelen mogao napustiti klub.

Thomas Vermaelen, koji je najveći dio prošle sezone proveo na klupi kao zamjena sjajnom stoperskom paru Koscielny – Mertesacker, u posljednje vrijeme se sve češće povezuje sa Manchester Unitedom.

Nakon jučerašnje pobjede nad Boreham Wood-om rezultatom 2-0 Wenger se osvrnuo na situaciju oko trenutnog kapitena: „Ne mogu garantovati da će Vermaelen ostati u Arsenalu, ali ukoliko se odluči otići zasigurno ću dovesti novog stopera.“

Wenger je ovo ljeto već angažovao Alexis Sancheza i Mathieu Debuchya, a po svemu sudeći sljedeći igrač koji će se pridružiti Arsenalu bi trebao biti golman. U medijima se sve češće pominje dolazak kolumbijskog reprezentativca Davida Ospine, koji bi bio sjajna konkurencija Szczesnyu za mjesto prvog golmana.

U vezi sa dolaskom Sami Khedire Wenger je kratko prokomentarisao: „Još uvijek nije ništa gotovo, pred nama je još uvijek veliki posao.“ , a zatim pridodao kako radi na tome da još ojača ekipu, ali ne može dati nikakva imena jer kako kaže nikada niste sigurni možete li dovesti upravo one igrače koje želite.

Za kraj Wenger je pomenuo kako trenutno ima dosta kvalitetnih igrača u srediti terena i da će konkurencija za prvo tim biti velika, te kako su ponovo tu i igrači poput Wilsherea, Chamberlaina i Diabya koji su protekle sezone dosta odsustvovali zbog povreda, i koji će ukoliko budu u punoj formi pred početak sezone također konkurisati za prvi tim.

Oznake