Wenger: Manchester je u prednosti, ali mi želimo proći dalje

Wenger: Manchester je u prednosti, ali mi želimo proći dalje
8. Marta 2015. Komentari isključeni za Wenger: Manchester je u prednosti, ali mi želimo proći dalje Zadnje novosti Mustafa Kahvedžić

gun__1408094185_wenger_pressconf_150814_1

Uoči sutrašnje utakmice četvrtine finala FA Kupa, u kojoj Arsenal gostuje na Old Traffordu, Wenger je izjavio kako je ovo “fantastična prilika” da se Arsenal domogne polufinala u pokušaju da odbrani titulu.

Nakon što je Arsenal u prošlom kolu FA Kupa na svom stadionu pobijedio ekipu Middlesbrougha i plasirao se dalje, u četvrtfinalu ih ipak očekuje mnogo teži protivnik, Manchester United. Da stvar bude još gora po Wengera i njegov tim, žrijebom je odlučeno da ekipa iz Manchestera bude domaćin u ovom duelu. Ipak, Wenger vjeruje da Arsenal može izvući dobar rezultat iz ove utakmice i plasirati se u polufinale. Činjenica da je u proteklih deset četvrtfinala ovog takmičenja, koje je Arsenal igrao pod Wengerovim vodstvom, devet puta Arsenal izlazio kao pobjednik, uliva dodatnu dozu pouzdanja kod francuskog stručnjaka.

“To nije samo još jedna obična utakmica, jer to je četvrtfinale FA Kupa.”, rekao je Wenger, “Borili smo snažno da bi bili tu gdje smo sada, stoga želimo da i dalje ostanemo u ovom takmičenju i izborimo polufinale. Ovo je fantastična prilika za nas.”

“Godinama je utakmica između Arsenala i Manchester Uniteda bila utakmica koja je odlučivala o pobjedniku Premier Lige. Trenutno, nije takva situacija, međutim ovo je i dalje velika utakmica.”

“Kada idete u goste na Old Trafford, ne očekujete nikakve slabosti od ekipe Manchester Uniteda. Znam, da ukoliko želimo da ostanemo i dalje u ovom takmičenju, moramo pružiti dobru partiju. Manchester je izgubio svega dvije od 22 utakmice na domaćem terenu, stoga ukoliko ih želimo pobjediti moramo da pokažemo izrazito dobru igru.”

“Nećemo razmišljati o Manchester Unitedu, fokusirati ćemo se samo na našu igru. Kup utakmice su utakmice u kojima dajte sve od sebe. Znamo da je Machester United u maloj prednosti jer igraju na domaćem terenu. Da bi uspjeli to nadoknaditi, moramo pružiti dodatni napor i odigrati utakmicu na najvišoj razini.”

Oznake