Arsenal slavljem na Old Traffordu nakon 8 i pol godina izborio polufinale

Arsenal slavljem na Old Traffordu nakon 8 i pol godina izborio polufinale
10. Marta 2015. Komentari isključeni za Arsenal slavljem na Old Traffordu nakon 8 i pol godina izborio polufinale Brze Vijesti,F.A Cup,Utakmice,Zadnje novosti Mario Brnadić

1064142_heroa

Welbeck je pobjedu našem timu donio nakon pogreške Valencije, a nade Uniteda splasnule su u 77. minuti kada je Di Maria gurnuo suca i dobio crveni karton

Manchester United i Arsenal odigrali su sjajnu utakmicu pred prepunim Old Traffordom, a prolazak u polufinale FA kupa osigurao je naš tim pobjedom od 2:1.

Prvih nekoliko minuta proteklo je na našoj strani, no nije to trajalo dugo jer je ubrzo krenuo prijetiti United.

Nakon prekršaja Coquelina nad Ashleyem Youngom nezgodno je ubacio Angel Di Maria, ali je Szczesny bio spreman. Samo dvije minute kasnije Smalling je poslao sjajnu loptu u kazneni prostor za Fellainija koji je pokušao okrenuti igrača, ali je malo zapeo pa se iz svega izrodio samo prekršaj u napadu.

Prvu najveću priliku imao je United u 20. minuti. Sjajno je s desne strane ubacio Di Marija, Fellaini je spretno izbjegao zaleđe i odigrao je loptu za Younga koji je bio u naletu. No engleski se nogometaš malo okliznuo prilikom udarca, pa je lopta otišla preko gola.

Pet minuta kasnije sjajna akcija našeg tima iz koje se izrodio vodeći pogodak. Özil se sa sredine odlučio poslati loptu do desnog krila za Oxlade-Chamberlaina koji je potom napravio nevjerojatan slalom kroz obranu Uniteda. Za sobom je ostavio trojicu protivničkih igrača, a potom je loptu proslijedio Monrealu koji ju je sigurno pogodio. Španjolcu je to bio drugi pogodak u dresu Arsenala.

Naši momci nisu ni uspjeli proslaviti kako treba, a United je već izjednačio. Angel Di Maria je poslao savršenu dugu loptu, precizno ispred Rooneya koji ju je glavom pospremio u mrežu za 1:1. Rooneyu je ovo bila četvrta utakmica protiv Arsenala u FA kupu, a u svakoj je postigao pogodak. Ujedno mu je ovo bio i osmi gol u posljednjih devet utakmica u najstarijem nogometnom natjecanju na svijetu.

Drugo poluvrijeme je krenulo dosta mirnije Arsenal je nakon šest minuta igre u drugom dijelu doživio veliki udarac. Igrač koji je bio najzaslužniji za prvi pogodak se ozlijedio, Oxlade Chamberlain nije mogao nastaviti igru pa je umjesto njega ušao Ramsey.

Desetak minuta nakon toga uslijedilo je veliko uzbuđenje. Najprije je odličnu priliku imao United, ali Di Maria nije iskoristio sjajno proigravanje Fellainija. Lopta je pripala vrataru Arsenala, on ju je ispucao prema naprijed, a u zadnjem redu Unitedove obrane ju je primio Valencia. Španjolac se odlučio za povratnu loptu De Gei, no spreman je bio Danny Welbeck koji je presjekao loptu, zaobišao golmana Uniteda i pogodio prazan gol svog bivšeg kluba za novo vodstvo nešeg tima u 61. minuti.

Nakon toga igra na terenu se rasplamsala, a sve se zakuhalo crvenim kartonom Di Marie. Argentinac je najprije u 76. minuti dobio žuti karton za simuliranje, a očigledno nezadovoljan odlukom suca, povukao ga je za dres. Michael Oliver nije dugo razmišljao, a Di Maria je samo minutu nakon prvog žutog kartona zaradio i drugi pa je morao napustiti igru.

Crveni vragovi s igračem manje nisu mogli puno napraviti, pa je Arsenal tim prvi puta od septembra 2006. godine slavio na Old Traffordu.

Arsenal će u polufinalu igrati protiv pobjednika Bradford Cityja i Reading, a drugi par čine Aston Villa i pobjednik susreta između Liverpoola i Blackburna, što znači da nam polufinale neće donijeti još jedan veliki derbi.

Oznake