Wenger: “Szczesny zaslužuje šansu!”

Wenger: “Szczesny zaslužuje šansu!”
23. Septembra 2010. Komentari isključeni za Wenger: “Szczesny zaslužuje šansu!” Zadnje novosti Redakcija

 

Arsene Wenger priznaje da Wojciech Szczesny zaslužuje svoju šansu u Arsenalu, ali će morati da bude strpljiv.

20-godišnji golman Arsenala Wojciech Szczesny je frustriran što se nalazi iza Almunie, Fabianskog i Mannonea na Arsenalovoj listi golmana, i smatra da je spreman da igra na višem nivou i da zaslužuje više šansi.

Szczesny je prošlu sezonu proveo na posudbi u Brentfordu i prikupio ogromno iskustvo, ali Wenger smatra da je Poljak još uvijek mlad i da ima pred sobom dosta vremena da se dokaže.

“Upravu je, on zaslužuje priliku, ali Mannone je ispred njega, koji takođe čeka svoju priliku.” – rekao je Wenger za Szczesnya.

“Mi možemo igrati samo sa jednim golmanom. Dio njihovog posla kao fudbalera je da uvijek rade uz natjecanje. Vjerujem da je za njega najbolje da se fokusira i naporno radi, te da nam vjeruje. On je u pravom klubu i mora biti strpljiv, ali nestrpljivost je karakteristika mladih.” – rekao je Wenger.

Mladi Poljak ima ugovor sa Arsenalom do kraja sezone, tako da će moći da pregovara sa drugim klubovima u januaru. Ali Wenger želi da ga zadrži u klubu.

“Kada podučavate mlade igrače kao što je Szczesny, koji su stigli u klub sa 16 godina, to je dugotrajan proces koji traži dosta investiranja i košta mnogo, tako da želite da zadržite takve igrače. Mi ćemo razgovarati sa njim oko novog ugovora, jer ga veoma cijenimo i želimo da ga zadržimo.” – završio je Wenger.

Oznake