Twitter feed
Postani clan

Wenger:˝S Henryem bismo osvojili titulu prošle sezone˝

Arsene Wenger je danas za službeni sajt Arsenala izjavio da bi Arsenal sa Henryem osvojio titulu prošle sezone,ali ističe da mu nije mogao stati na put i spriječiti ga da ode u Barcelonu.
Francuz je sinoć podigao pehar Lige Prvaka u dresu svog novog kluba tri godine poslje izgubljenog finala sa Arsenalom u Parizu.
Pobjedi Barce nad Unitedom su se obradovali i  mnogi navijači Arsenala zbog Henrya koji je žario i palio u dvet godina provedenih na Highburyu odnosno Emirates stadionu.
Wenger je rekao da je njegov sunarodnjak zaslužuje titulu Lige Prvaka, također se osvrnuo odlazak Henrya iz Arsenala u ljeto  2007 godine.
Menadžer Gunnersa misli da bi utrka za titulu prvaka Engleske 2007/08 koju je Arsenal završio sa 4 boda manje od lidera sa Henryem bila drugačija.Međutim Wenger vjeruje da je donio dobru odluku pustivši Francuza da ide nakon skoro decenije provedene u klubu.
Možda bi on stvorio razliku prošle godine imali smo 83 boda, s njim bi smo možda osvojili nekoliko bodova više koja bi nas dovela do titule.
U to vrijeme Henry je nakon 8-9 godina provedenih u klubu iskazao želju za odlazak i nisam mu mogao stajati na putu.
Druga bi stvar bila da je u klubu proveo samo 2-3 godine tada bi mu rekao ˝prijatelju ti ne ideš nigdje ostaješ ovdje˝,ali on je toliko toga pružio klubu tako da ga nisam mogao odbiti nakon što je Barcelona pokazala veliki interes za njega.
Imao je lošu debitantsku sezonu u Barceloni i sretan sam što mu ove godine puno bolje ide.

Svakoga je uvjerio da je vrhunski igrač- kaže  Wenger.

Tagged with: , , , ,
Posted in Zadnje novosti