Galindo: ”Arsenal je ostvarenje mog sna”

Galindo: ”Arsenal je ostvarenje mog sna”
29. Augusta 2010. Komentari isključeni za Galindo: ”Arsenal je ostvarenje mog sna” Zadnje novosti Redakcija
Mlada nada Arsenala, bolivijski veznjak, Samuel Galindo predstavljen je prije dva dana na stadionu El Helmántico, kao novi igrač Salamance. Topnici su ovog 18-godišnjaka posudili španskoj ekipi, jer nije uspio dobiti radnu dozvolu.

Galindo je u julu kompletirao svoj transfer u Arsenal, no do sada nije uspio dobiti radnu dozvolu, te je posuđen španskom drugoligašu, Salamanci.

Prije tri dana je otputovao u Španiju, a već dan nakon toga je zvanično predstavljen na stadionu Salamance, El Helmántico. U svom novom klubu, mladi Bolivijac će nositi dres sa brojem 16.

”Bilo je jako teško raditi sa svim tim problemima u vezi papirologije. To je teško za igrača iz Južne Amerike, jer postoji mnogo birokratskih problema. Sada sam ovdje (u Salamanci) i veselim se suradnji sa novim saigračima”, rekao je Galindo, te dodao:

”Arsenal? To je ostvarenje mog sna. Istina nikada nisam to očekivao. Kada su pokazali interes za mene, to me stvarno dirnulo. Sada je to realnost, a ja moram dokazati da sam donio pravu odluku”, završio je 18-godišnji Bolivijac.

Samuelov otac je prošlog mjeseca potvrdio kako bi ovaj igrač mogao skupiti dovoljno nastupa za reprezentaciju i tako dobiti radnu dozvolu prije početka sljedeće godine.

Oznake