“Izgledali smo nervozno u prvom poluvremenu”

“Izgledali smo nervozno u prvom poluvremenu”
28. Avgusta 2010. Komentari isključeni za “Izgledali smo nervozno u prvom poluvremenu” Zadnje novosti Redakcija

Wenger je nakon utakmice sa Blackburnom dao malo duži intervju za klupski sajt u kojem je rekao da je njegova ekipa izgledala nervozno u prvom djelu.

Arsene je takođe istakao bitnost pobjeda u ovakvim utakmicama.

O današnjoj pobjedi…

“Uvijek je teško pobijediti ovdje [na Ewood Parku],ali mislim da smo imali dobar start i postigli sjajan pogodak nakon toga se osjetila nervoza u igračima.

U drugo poluvrijeme smo ušli mnogo smirenije, spustili smo loptu na zemlju i kontrolisali utakmicu mnogo bolje i bilo je samo pitanje vremena kada ćemo ponovo postići pogodak.

Naravno u posljednjih 15-20 minuta uvijek bude teško protiv ekipa kao što je Blackburn i ukoliko ne postignete treći gol rezultat je uviek u opasnosti,a da očuvate rezultat potrebno je i malo sreće.”

Na pitanje zašto misli da je njegova ekipa izgledala nervozno u prvom poluvremenu Wenger je odgovorio:

“Zbog toga što imamo loše uspomene na Ewood Park[poraz od 2-1 na Ewoodu] iz prošle sezone i zbog toga što znamo da oni igraju vrstu fudbala koju mi ne volimo bilo nam je teško nositi se s tim ali u drugom poluvremenu smo izgledali mnogo bolje.”


O nastupu Walcotta i poređenje njegove današnje igre sa onom od prošle sedmice protiv Blackpoola na Emiratesu…

“U prošloj utakmici je mnogo više bio u posjedu lopte,naravno bio je dominantan i danas.

Ali ono što želite od napadača je da i kada u utakmici ima manje prilika da izgleda jednako opasno ,danas protiv Blackburna je također bio klinički precizan.

Vi o napadaču sudite po broju postignutih golova i uspiješno obavljenih asistencija, njegove brojke su već vrlo, vrlo dobre. Izgleda da sada ima mnogo više samopouzdanja i da dobro napreduje.”


O prvoj gostujućoj pobjedi Arsenala protiv ekipe koju sa klupe vodi Sam Allardyce…

“Za mene je mnogo važnije pobijediti Blackburn u teškoj utakmici, nego pobijediti Sama Allardycea. Ne pravim lićni duel od utakmica svoga tima.

Kao što sam već rekao prije ove utakmice mislim da je važno da pobijedite u Blackburnu ukoliko imate ambicija da osvojite titulu prvaka.

Ukoliko ispustite pobijede kod Blackburna i kod ostalih sličnih ekipa konkurenti za naslov neće ozbiljno shvatiti vašu ambiciju da osvojite titulu. Zbog toga mislim da je ovo bio važan test za nas.”

O njegovim igračima…

“Nravno igrači su bili predani.

Smatram da iskustvo čini svoje i pomaže im da budu smireni na terenu kako u napadu tako i u odbrani, naravno u par navrata nismo izgledali dobro ali imali smo sreće, recite mi koji to tim ne bi izgledao malo uznemiren u utakmici kao što je bila ova danas protiv Blackburna? “

Da li je sudija bio korektan prema defanzivcima?

“Da to je ono što smo tražili. Imali samo jedan žuti karton danas, kada je Givet zaustavio Walcotta.”

O Fabregasu…

“Ovo je bila njegova prva utakmica koju je počeo od samog starta. Pokazao je svoju klasu ali naravno on još nije u punoj formi. Planirao sam da ga u igri držim samo sat vremena,ali ostavio sam ga duže. Mislim da će za dvije sedmice biti potpuno spreman”

O povredi van Persiea…

“Isčašio je gležanj I prve vijesti kažu da će biti odsutan desetak dana. Ukoliko sutrašnji snimak gležnja bude dobar moguće je da bude spreman za dvije sedmice.”

Oznake