Fabregas van terena dvije do tri sedmice, Eboue četiri sedmice “out”

Fabregas van terena dvije do tri sedmice, Eboue četiri sedmice “out”
25. Novembra 2010. Komentari isključeni za Fabregas van terena dvije do tri sedmice, Eboue četiri sedmice “out” Zadnje novosti Redakcija

 

Kapiten momčadi Arsenala, Cesc Fabregas, će biti odsutan sa fudbalskih travnjaka neko vrijeme jer je u utakmici Lige prvaka protiv Brage, koju su “Topnici” izgubili s 2:0, obnovio staru ozljedu (zadnja loža). To će biti još jedan veliki hendikep za Wengera uzimajući u obzir da Fabregas neće nastupiti za vikend u Premiershipu, kada londonski tim putuje u Birmingham gdje ih čeka jako težak meč s Aston Villom.

Osim Fabregasa, koji je povrijedio zadnju ložu, neće biti ni Emmanuela Ebouea koji se također povrijedio u meču protiv Brage. Njegova povreda je čak nešto i komplikovanija jer u pitanju je povreda (istegnuće) ligamenata. Mnoštvo problema zbog ozljeda, jer znamo da je lista povrijeđenih fudbalera u Arsenalu već odavno jako velika.

“Eboue je povrijedio ligamente, a njegov povratak može biti za dvije, četiri, šest ili osam sedmica, ko zna, iako mislim da mu je potrebno minimalno četiri sedmice da se oporavi. Cesc uskoro ide na snimanje, i tek nakon toga vam mogu kazati tačno koliko će biti odsutan, ali mislim da će to biti samo dvije do tri sedmice”, rekao je francuski strateg.

Oznake