Real Madrid nudi za Fabregasa 39 miliona eura

Real Madrid nudi za Fabregasa 39 miliona eura
5. Maja 2011. Komentari isključeni za Real Madrid nudi za Fabregasa 39 miliona eura Zadnje novosti Redakcija

 

Prema pisanju britanskog lista, “The Sun”, Real Madrid je spreman ponuditi 39 miliona eura za kapitena Arsenala, Cesca Fabregasa, koji je izrao želju za napuštanjem redova “Topnika” ovog ljeta.

“Cijelu sezonu paralelno igrate četiri takmičenja, ponadate se da ćete nešto konačno osvojiti, a onda stanete na posljednjoj prepreci”, nedavno je izjavio Fabregas za otočke medije.

Fabregas je u Arsenal došao 2003. godine, na početku  sezone u kojoj je Arsenal osvojio posljednji naslov u Premiershipu, ali Cesc nije dobio medalju jer nije igrao nijednu utakmicu u toj sezoni. S “Topnicima” je osvojio jedan FA kup i naslov u Community Shieldu, a nakon toga – ništa!

Fabregas je izrazio želju za odlaskom, ali to Wengera ne brine, jer on ima zamjenu u liku Samira Nasrija, a novci će mu, ukoliko Cesc doista ode, dobro doći za neko ljetno pojačanje. Cesc je nekoliko puta napomenuo da bi se volio vratiti u Barcu, gdje je i započeo da igra nogomet, ali se sada u igru uključio Barcin najveći rival, Real Madrid. Kako saznaje “The Sun” Real je spreman ponuditi Arsenalu 39 miliona eura za Fabregasa. Čini se kako im Cesc nije prijeko potreban, ali svaka pobjeda nad Barcelonom, pa bila ona i izvan travnjaka, je dobrodošla. Fabregas nije odbio mogućnost transfera na Santiago Bernabeu, pa se postavlja pitanje je li mu do novca ili do toga da zaigra sa starim prijateljima iz djetinstva.

Oznake