Wenger potvrdio dolazak Gervinha, Nasri (vjerovatno) ostaje

Wenger potvrdio dolazak Gervinha, Nasri (vjerovatno) ostaje
11. Jula 2011. Komentari isključeni za Wenger potvrdio dolazak Gervinha, Nasri (vjerovatno) ostaje Zadnje novosti Redakcija

 

Arsene Wenger, po dolasku u Maleziju, potvrdio je navode oko transfera Gervinha iz Lillea u Arsenal. Naime, mediji su povezivali bjelokošćanskog napadača s Arsenalom, a menadžer “Topnika” je to sada samo potvrdio.

Gervinho je u protekloj sezoni bio jedan od najboljih igrača novog prvaka Francuske, te je postigao 15 golova i zabilježio 10 asistencija. Engleski mediji smatraju da je odšteta, koju će Arsenal platiti Lilleu, visoka 10,6 miliona funti (12,2 miliona eura).

Francuski dnevnik “L`Equipe” objavio je kako je Wenger uspio uvjeriti Samira Nasrija na ostanak u klubu i potpisivanje novog ugovora. Kao što znamo, za Nasrija su veliko interesovanje pokazali Manchester United i Manchester City, koji su nudili i do 22 miliona eura za Francuza.

Pariški dnevnik smatra da je Nasri ostao najviše zahvaljujući toj činjenici da Cesc Fabregas, vjerovatno, napušta “Topnike” i ide u Barcelonu, te će Samir tako postati ključni i glavni kreativac u timu, i igrat će na omiljenoj mu poziciji (centralni vezni).

Oznake