Gervinho: “Čuda se događaju u fudbalu”

Gervinho: “Čuda se događaju u fudbalu”
6. Marta 2012. Komentari isključeni za Gervinho: “Čuda se događaju u fudbalu” Zadnje novosti Redakcija

 

Napadač Arsenala, Gervais Yao Kouassi, poznatiji kao Gervinho smatra da Arsenalu treba čudo da bi večeras protiv Milana nadoknadio zaostatak iz prve utakmice i prošao dalje, ali je i istakao da se čuda u fudbalu dešavaju.

Ekipa pod vodstvom Wengera večeras pred sobom ima veliki zadatak da nadoknadi četiri pogotka iz Milana ukoliko želi proći u narednu fazu ovog takmičenja. Iako mnogi smatraju da je ovo ipak preveliki zaostatak za nadoknaditi, posebno protiv tima koji je u dobroj formi, Gervinho vjeruje u ovaj tim i kaže da ne gubi nadu do poslednje minute.

“Ukoliko se vratimo večeras, to će biti čudo”, rekao je Gervinho za Arsenal.com, “Međutim, čar fudbala i leži u tome da sve što je naizgled nemoguće, na fudbalskom terenu je moguće i dešava se. Ovo se posebno odnosi na Ligu prvaka, vratiti se iz zaostatka od četiri pogotka postizanjem pet ili šest pogodaka bi zaista bila velika stvar.”

“Prva utakmica zaista nije bila nimalo laka, to je bio veoma težak meč, a mi ćemo učinit sve što je u našoj moći da nadoknadimo taj zaostatak. Pokušati ćemo da ostavimo dobar utisak nakon utakmice, i da pobjedimo zbog svih na stadionu. Boriti ćemo se do kraja.”

Gervinho je također rekao da će Arsenal u večerašnji meč ući bez velikog pritiska zbog toga što niko ne očekuje od njih da okrenu rezultat u svoju korist.

“Večeras nećemo osjećati nikakav pritisak, ipak smo u zaostatku od četiri pogotka. Mnogi misle da je ovo nemoguća misija za Arsenal, ali u fudbalu je sve moguće. Čak iako ne uspijemo postići četiri ili pet pogodaka jedno je sigurno,  večeras idemo na pobjedu, idemo na to da pokažemo svoj karakter.”

Gervinho je također rekao da presudna stvar u toku večerašnje utakmice može biti rano postignut pogodak:

“Rano postignut pogodak bi nam dobro došao, i potruditi ćemo se da što prije dođemo do prvog pogotka. Taj pogodak bi nas dodatno motivisao, dao bi nam dodatnu snagu, i nastavili bi napadati u nadi da stignemo do povoljnog rezultata.” , završio je Gervinho.

Oznake