Gervinho: “Moj san se ostvario”

Gervinho: “Moj san se ostvario”
19. Jula 2011. Komentari isključeni za Gervinho: “Moj san se ostvario” Zadnje novosti Redakcija

Nakon što je i zvanično igrač Obale Bjelokosti Gervais Yao Kouassi poznatiji kao Gervinho, potpisao petogodišnji ugovor sa Arsenalom i tako postao tek drugo ovosezonsko pojačanje Arsenala, o transferu je otvoreno progovorio i sam igrač.


Gervinho je rekao da je jako sretan što je napokon, nakon nekoliko sedmica odugovlačenja, došlo do dogovora između Lillea i Arsenala, te da mu je ovaj transfer ostvarenje dječijeg sna.

“Tako sam sretan zbog ovog transfera. Pregovori su se odužili zato što je bilo potrebno neko vrijeme da se riješe neki sitni detalji između dva tima, ali nepokon je sve riješeno i ne mogu sakriti oduševljenje ovim transferom.” , rekao je Gervinho.

Novo pojačanje Topnika također je priznao kako mu je Patrick Viera bio idol dok je još bio dječak i kako je želio da krene njegovim stopama.

“Sanjao sam o Arsenalu još kao dječak dok sam bio u Jean-Marc Guillou-ovoj akadmiji u Obali Bjelokosti. Uvijek sam imao želju igrati u timu u kojem je igrao veliki Patrick Vieara. On je bio i ostao jedan od mojih idola.”


Gervinho je za kraj rekao da će dati sve od sebe da bude efikasan kao što je bio i u Lilleu, te da će se potruditi da pomogne Arsenalu da postigne bolje rezultate u novoj sezoni.

 

Oznake