LS: Arsenal – Slavia 7-0

LS: Arsenal – Slavia 7-0
24. Oktobra 2007. Komentari isključeni za LS: Arsenal – Slavia 7-0 Arhiva utakmica Redakcija
7_0.jpgSerija sjajnih igara i razultata se nastavila i veceras – Arsenal je pregazio Slaviu Prag sa ubjedljivih 7-0! Bilo je to jos jedno fenomenalno izdanje Topnika u kojem pobjeda nije dosla u pitanje niti u jednom trenutku. Golove za Arsenal su postigli Theo Walcott 2, Cesc Fabregas 2, Alex Hleb, Nicklas Bendtner te autogol Hubaceka.

Zaista je nastup Topnika bio fenomenalan! Svaki igrac je imao svoj dio u ovoj brilijantnoj utakmici koja ce dugo ostati u sjecanju svim navijacima. Igraci su izgledali raspolozeno i svjeze i nadamo se da ce tako biti i u nedjelju protiv Liverpoola. Arsenal je vec na poluvremenu vodio sa 3-0 i onda su u drugom dijelu dodali jos 4. Od golova treba izdvojiti tipicni 'arsenal-gol' za 6-0 koji je postigao Fabregas nakon sto su u akciji ucestvovali Clichy, Hleb, Adebayor, Walcott i onda finis Fabregasa.

Sastav koji je nastupio je – Almunia – Sagna, Toure, Gallas, Clichy – Fabregas, Hleb, Flamini, Eboue – Adebayor i Walcott. U drugom dijelu svoju sansu su dobili Gilberto (Flamini), Rosicky (Hleb) te Bendtner (Adebayor).

Ova pobjeda ujedno izjednacava rekordnu pobjedu  kluba u Evropi. Dosada je na tom mjestu bila pobjeda istim rezultatom (0-7) u gostima protiv Standarda iz Belgije 1993 u Kupu Pobjednika Kupova. Ali je ova vecerasnja pobjeda najveci rezultat u Ligi Sampiona i najveci evropski rezultat pod palicom Arsene Wengera. Nadamo se da ce se oako i nastaviti – ovo je 12-ta uzasopna pobjeda u svim takmicenjima.

Golovi OVDJE!!!