Arshavin: “Uspjeh sa Rusijom može poboljšati moju formu u klubu”

Arshavin: “Uspjeh sa Rusijom može poboljšati moju formu u klubu”
9. Novembra 2011. Komentari isključeni za Arshavin: “Uspjeh sa Rusijom može poboljšati moju formu u klubu” Zadnje novosti Redakcija

Andrey Arshavin se nada da će njegov uspjeh sa reprezentacijom Rusije uticati i na njegovu formu u Arsenalu. 30-godišnji kapiten Rusije se trenutno nalazi na pripremama svoje reprezentacije uoči prijateljske utakmice sa Grčkom, koja se igra u subotu, a u kampu ruske reprezentacije vlada odlična atmosfera budući da su se na Europsko prvenstvo plasirali kao prvoplasirani u grupi.

Arshavin je odigrao značajnu ulogu u tom uspjehu njegove reprezentacije, a omaleni Rus je priznao da je nakon što se Rusija kvalifikovala na Europsko prvenstvo, koje se igra sledeće godine u Poljskoj i Ukrajini, skinuo veliki teret sa svojih leđa.

“Od kako se Rusija kvalifikovala na Euro 2012, osjećam se mnogo opuštenije i ugodnije”, rekao je Arshavin, “Nadam se da će se to odraziti i na moje igre za Arsenal, jer psihički osjećam se mnogo bolje nego prije.”

“Reprezentativni rezultati su veoma važni za mene, i veoma mi je bitno da se Rusija kvalifikovala na jedno veliko takmičenje. Propustili smo Svjetsko Prvenstvo prošle godine, međutim sada smo napravili veliki korak naprijed. Također, mislim da su ljudi mnogo sretniji i siguran sam da se svi nadaju da ćemo svoje utakmice igrati u Ukrajini. Navijači neće trebati vize za Ukrajinu, tako da bi imali veoma veliku podršku na svakoj utakmici.”

“To može samo biti dobro za nas. Raspoloženje je odlično, mediji su bili veoma kritični prema nama, međutim, od kako smo se kvalifikovali na Euro, utišali su se, što je po meni veoma dobra stvar.” – rekao je Arshavin.

 

Oznake