Sagna: “Moramo odreagovati pozitivno”

Sagna: “Moramo odreagovati pozitivno”
20. Februara 2012. Komentari isključeni za Sagna: “Moramo odreagovati pozitivno” Zadnje novosti Redakcija
Bacary Sagna smatra da Arsenal ne smije izgubiti volju i želju, te da tim svima mora pozitivno odgovoriti na ispadanje iz FA Kupa. Topnike u subotu čeka, čini se, teška utakmica protiv najvećeg rivala Tottenhama koji je trenutno u dosta boljoj formi od Arsenala. Sa velikih 10 bodova razlike u odnosu na četveroplasirani Arsenal, Tottenham se nalazi na trećem mjestu tabele Engleske Premijer Lige.

Francuz, kao i svi ostali, je jako razočaran i nezadovoljan nastupom Arsenala protiv Sunderlanda sa kojeg su Topnici otišli poraženi i razočarani zahvaljujući golovima Richardsona i autogolu koji je postigao Oxlade-Chamberlain. Sagna insistira na tome da tim ne smije podlegnuti pritisku i da se moraju nastaviti boriti kako se loše izdanje ne bi ponovilo i u subotu na derbiju.

“Moramo dignuti glave, naporno raditi i fokusirati se na Premiership jer nas čeka veliki derbi u subotu protiv Tottenhama”, rekao je Sagna.

“Moramo to učiniti zbog sebe i zbog navijača, moramo dobro reagovati. Ne smijemo ponoviti onakvu igru i protiv Tottenhama jer ćemo u protivnom definitivno izgubiti”, zaključuje.

“Imamo sedmicu da se pripremimo za utakmicu, da se preispitamo, surađujemo i razgovaramo jedni s drugima. Profesionalci smo i moramo se boriti do samog kraja. Ja lično to želim, a žele i svi ostali. Dugujemo to navijačima i klubu.”

“Želimo se još jendom zahvaliti navijačima, iako nismo ostvarili rezultat. Nije lahko ni nama, a ni njima.”

“Moramo gledati naprijed, četvrti smo u ligi i ne smijemo to ispustiti”, završio je Francuz.

Oznake