Jenkinson: Dixon je prava inspiracija

Jenkinson: Dixon je prava inspiracija
10. Aprila 2013. Komentari isključeni za Jenkinson: Dixon je prava inspiracija Igrači Mustafa Kahvedžić

jenkinson

Carl Jenkinson je ove sezone u nekoliko navrata pokazao kako Wenger može ozbiljno računati na njega u narednim godinama, a mladi defanzivac je u intervjuu za Arsenal.com je otkrio ko mu je najveća inspiracija u dosadašnjem radu.

21-godišnji Jenkinson je na najbolji mogući način iskoristio ovosezonske povrede Bacary Sagne, te odličnom igrom pokazao o kolikom se zapravo talentu radi. Dobrom predstavom u Arsenalu privukao je pažnju i selektora Engleske Roy Hodgsona, te je nakon poziva da se pridruži A-selekciji Engleske upisao i debi za Gordi Albione u novembru prošle godine. Sam Jenkinson je priznao kako želi da izgradi karijeru u Arsenalu, a kao uzor na poziciji desnog beka navodi bivšeg topnika Lee Dixona.

“Ukoliko bi imao upola dobru karijeru kakvu je imao Lee Dixon bio bih zadovoljan. On je igrač kakvim težim i ja biti.” rekao je Jenkinson za Arsenal.com. “Gledao sam ga mnogo puta još dok sam bio relativno mlad, i mislim da se može mnogo naučiti od njega.”

“Mislim da je Arsenal sretan što je u proteklih nekoliko godina imao mnogo kvalitetnih igrača na poziciji desnog beka poput Dixona, Laurena i Sagne. To su sve igrači od kojih sam mnogo naučio i od kojih mogu naučiti još mnogo stvari. Čak i ranije, od kako je Par Rice u klubu, Arsenal je uvijek imao odlične bekove.”

Oznake