Jenkinson na listi povrijeđenih igrača. Vermaelen, Diaby i Gibbs još dvije sedmice van terena!

Jenkinson na listi povrijeđenih igrača. Vermaelen, Diaby i Gibbs još dvije sedmice van terena!
21. Oktobra 2011. Komentari isključeni za Jenkinson na listi povrijeđenih igrača. Vermaelen, Diaby i Gibbs još dvije sedmice van terena! Zadnje novosti Redakcija

 

U nedjelju ekipa Arsenala dočekuje veoma nezgodnog protivnika Stoke City. Topnicima je u ovoj utakmici prioritet pobjeda ukoliko žele da se što prije priključe gornjem dijelu tabele.

Kao i ranijih godine, najveći problem Arsene Wengera su ozlijede mnogobrojnih igrača. Ne uzimajući u obzir Wilsherea i Sagnu koji će odsustvovati sa terena duži vremenski period, listi povrijeđenih igrača se priključio i Jenkinson. Ipak, raduje činjenica da će se ekipi uskoro priključiti povrijeđe Abou Diaby i Kieran Gibbs, međutim ni oni neće biti u sastavu za utakmicu sa Stoke Cityom.

“Ne znamo još sasvim koliko je ozbiljna povreda Jenkinsona, ali sigurno neće moći igrati u nedjelju. Danas će biti podvrgnut detaljnijim pretragama, poslije kojih ćemo sa sigurnošću znati koliko vremena će odsustvovati sa terena.” – rekao je Wenger, te dodao: “Što se tiče Diabya i Gibbsa, njihov potpuni povratak možemo očekivat kroz dvije sedmice.”

Ipak, navijače a i Wengera najviše raduje činjenica da će se timu uskoro priključiti Thomas Vermaelen.

“Vermaelen će od danas pristupiti punom treningu, a potpuni oporavak možemo očekivati nakon desetak dana do dvije sedmice.”

Oznake