Wenger: “Imali smo dosta prilika i konstantno smo napadali”

Wenger: “Imali smo dosta prilika i konstantno smo napadali”
20. Oktobra 2011. Komentari isključeni za Wenger: “Imali smo dosta prilika i konstantno smo napadali” Zadnje novosti Redakcija

 

Nakon utakmice sa Marseilleom i pobjede u poslednjim minutama, menadžer Arsenala, Arsene Wenger, rekao je da je njegov tim odigrao veoma dobru utakmicu, te da su uprkos kasno postignutom pogotku imali dosta prilika.

“Postigli smo gol relativno kasno, međutim imali smo težak start utakmice. Marseille je tokom prvog poluvremena vršio jak presing i izgubili smo dosta lopti, ali smo i tada imali nekoliko dobrih prilika. Nakon poluvremena preuzeli smo kontrolu nad utakmicom, i nismo im puštali da naprave neku ozbiljniju prijetnju na naš gol.”

Arsene Wenger je također rekao da je francuski prvoligaš imao čvrstu odbranu, te da je bilo jako teško doći do pogotka.

“Marseille se veoma dobro branio, međutim mogli ste vidjeti, u poslednjih 15 minuta imali smo nekoliko odličnih prilika, nakon kojih se desio i taj kasni pogodak u 92 minuti.”

Nakon ove pobjede Arsenal ima priliku da završi grupnu fazu kao prvoplasirani tim, s obzirom da je Olympiacos pobjedio Borusiu Dortmund, a sledeće kolo Topnici ponovo igraju sa Marseilleom ali ovaj put na domaćem terenu. U slučaju pobjede u toj utakmici, Arsenal bi mogao ostvariti veliku prednost u odnosu na ostale timove.

Wenger se osvrnuo i na povredu mladog Carl Jenkinsona koji je odigrao odličnu utakmicu, međutim morao je napustiti teren u 62. minuti, kada ga je zamjenio Djourou.

“Jenkinson je zadobio povredu koljena. Tek nakon detaljnih pregleda ćemo zapravo znati o kakvoj se tačno povredi radi.”

Na kraju Wenger je pohvalio Aarona Ramseya, koji je nakon ulaska u igru postigao pobjedonosni pogodak za Arsenal.

“Ramsey ima odličnu završnicu. Kada se nađe u prilici za postizanje pogodka, uvijek su velike šanse da je realizuje. Ne želim da ga preforsiram. jer je nedavno izašao iz veoma teške povrede. Pogledajte Wilsherea, prošle sezone je igrao veoma mnogo, a sada je povrijeđen. Trenutno ću pokušavati da ga štedim kada god se za to pokaže prilika, ali ipak će imati dovoljno prilike da se dokaže.”

Oznake