Wenger: “Večeras ću izvesti najjači tim”

Wenger: “Večeras ću izvesti najjači tim”
19. Oktobra 2011. Komentari isključeni za Wenger: “Večeras ću izvesti najjači tim” Zadnje novosti Redakcija

 

Trener Arsenala, Arsene Wenger izjavio je za Arsenal.com da u večerašnjoj utakmici Lige Prvaka protiv Marseillea neće mnogo varirati sa sastavom, te da će na teren izvesti najbolje igrače kojim trenutno ovaj Francuski stručnjak raspolaže.


Topnici večeras idu na gostovanje u Marseille, gdje će odigrati veoma važnu utakmicu u borbi za prolaz u play-off takmičenje Lige Prvaka. Predviđanja nogomentnih stručnjaka za ovu utakmicu su bila da će Wenger rotirati sastav, međutim menadžer Arsenala je opovrgnuo takve navode rekavši da će na Stade Velodrome izvesti najjači raspoloživi sastav.


“Na teren će izaći najjači sastav da bi dobili ovu utakmicu. Razlike među igračima su veoma male, ali nije istina da ću odmarati neke igrače u ovoj utakmici, zato što oni nisu premoreni.” – rekao je Wenger.


Alex-Oxlade Chamberlain nije otputovao sa ostatkom ekipe u Marseille, ali Wenger je napomenuo da će mladi engleski reprezentativac vjerovatno dobiti priliku sledeće sedmice u utakmici Carling Cupa protiv Boltona.

“On nije u sastavu za večerašnju utakmicu, ali će igrati sledeće sedmice u Carling Cupu. Možda će biti u timu i u nedjelju protiv Stoke Citya, ali jedno je sigurno, on je sve bolji i bolji i uskoro će dobiti priliku.”

 

Oznake