Wenger: “Vjerovatno ću uskoro odmarati van Persiea”

Wenger: “Vjerovatno ću uskoro odmarati van Persiea”
22. Oktobra 2011. Komentari isključeni za Wenger: “Vjerovatno ću uskoro odmarati van Persiea” Zadnje novosti Redakcija

Menadžer Arsenala, Arsene Wenger mogao bi odmarati Robina van Persiea u utakmici sa Stoke Cityem, iako je trenutno njegova ekipa gotovo nezamisliva bez Holanđanina u vrhu napada. Robin van Persie je u nevjerovatno dobroj formi u 2011. godini, i nakon što se oporavio od ozlijede početkom januara, ubrzo je postao najbolji i najefikasniji igrač kako Arsenala, tako i cijele Lige.

28-godišnji napadač je kroz 2011. godinu postigao 28 pogodaka u 35 utakmica u svim takmičenjima, a nakon što je i zvanično proglašem kapitenom Arsenala, postao je vođa tima u svakom smislu.

Pred utakmicu sa Stokeom, Wenger je priznao da bi volio dati mali predah kapitenu, ali još uvijek traži pravo vrijeme za to.

“Trenutno je teško napraviti pravu odluku.” , rekao je Wenger, “Ali vjerovatno ću morati da ga odmorim uskoro. Već nekoliko puta početkom sedmice odlučim da neće igrati ovaj put, ali ga pred utakmicu ipak uvrstim u tim.”

“Nisam siguran da li ću ga odmarati za ovu utakmicu. Tek u subotu ću odlučiti da li će zaigrati u prvoj postavi ili će utakmicu početi s klupe.”

“Van Persie je postigao 28 golova u 35 utakmica ove godine, tako da ste uvijek u dilemi da li ostaviti na klupi takvog igrača. Ove sezone je vjerovatno jedan od najboljih napadača u Premier Ligi, ali je zasigurno najefikasniji.”

“Robin nije tipični napadač. Kada ga vidite da igra, nikada ne razmišljate o tome da je taj momak klasični napadač. Onda pogledate njegovu statistiku i vidite da on nije samo dobar igrač, on je također vrhunski strijelac.”

“S ostalim napadačima nije ista situacija. Kada gledate nekog drugog napadača kako igra, vidite da ne doprinose igri toliko koliko to radi van Persie. Oni samo postižu pogotke. Za njega prvo kažete: “On je jako dobar igrač.”, a tek onda vidite da također vrlo dobro i često postiže pogotke.”

Oznake