Wenger:”Moramo se držati zajedno”

Wenger:”Moramo se držati zajedno”
19. Februara 2012. Komentari isključeni za Wenger:”Moramo se držati zajedno” Zadnje novosti Redakcija
Poslije jučerašnjeg poraza na Stadionu svjetlosti, menadžer Wenger je poručio timu da ne gube nadu i da moraju ostati ujedinjeni do kraja. Šef smatra da je tim učinio sve što je mogao i da su dali maksimum, te jednim dijelom krivi i težak raspored utakmica koje su odigrali. Tri posljednje utakmice Arsenal je odigrao u gostima i Wenger smatra da je to jedan od razloga lošeg nastupa cijele ekipe.

“Moramo se držati zajedno i suočiti se sa kritikama koje su nam upućene. Trebamo odgovoriti tako što ćemo ostati ujedinjeni, boriti se i fokusirati se na slijedeću utakmicu”, rekao je.

“Još uvijek je rano odrediti gdje smo sada, ali ćemo dati sve od sebe da završimo što bolje. Imamo važnu utakmicu slijedeće subote, izgubili smo još tri igrača i dolazimo u nezgodnu poziciju.”

“Trenutno je najbolje pustiti ljudima da pričaju, kritikuju, analiziraju i uništavaju. Mi moramo pokazati zajedničku snagu i pokazati najbolje na slijedećem susretu”, dodao je Wenger.

Listi povrijeđenih igrača priključili su se još i Squillaci, Coquelin i Ramsey. Iako je menadžer prošle sedmice istakao da je jako optimističan po pitanju povreda, Arsenal jednostavno nema sreće.

Oznake