Arteta: “Jedva čekam povratak na Goodison”

Arteta: “Jedva čekam povratak na Goodison”
14. Marta 2012. Komentari isključeni za Arteta: “Jedva čekam povratak na Goodison” Zadnje novosti Redakcija
Bivši igrač Evertona, Mikel Areteta, izjavio je da se raduje povratku na Goodison Park na kom je proveo šest i po godina prije nego je početkom ove sezone potpisao za Arsenal.

Arsenal 21. marta ide na gostovanje Evertonu, a Arteta kaže da će povratak na Goodison kao protivnik za njega biti posebno i čudno iskustvo. Arteta nikada nije krio svoju prvrženost prema Karamelama, i nada se da će navijači pokazati mnogo poštovanja prema njemu u trenutku kada izađe na Goodison Park u crvenom dresu.

“Posjeta Evertonu sledeće sedmice će biti zaista poseban trenutak za mene”, rekao je Arteta za Arsenal.com, “Biti će veoma čudno sjedjeti u gostujućoj svlačionici na Goodisonu, zagrijavati se sa protivničkom ekipom i imati većinski broj navijača protiv sebe. Samo želim uživati u tome.”


“Jednostavno jedva čekam da se ponovo vratim tamo i nadam se da će me dobro dočekati jer sam Evertonu dao sve što sam mogao u vremenu dok sam boravio tamo i mnogo volim klub. Tamo su svi bili dobri prema meni, pa čak i kada sam napustio klub razumjeli su me, tako da ne vidim razlog zašto bi navijači bili nezadovoljni sa mnom a ni ja prema njima.

Oznake