Olivier Giroud u Arsenalu umjesto Chamakha?

Olivier Giroud u Arsenalu umjesto Chamakha?
24. Maja 2012. Komentari isključeni za Olivier Giroud u Arsenalu umjesto Chamakha? Zadnje novosti Fatima Efendira

Kako prenosi www.metro.co.uk, Arsenal je spreman Montpellieru ponuditi Chamakha i još 6.4 mil. funti u zamjenu za 24-godišnjeg Oliviera Girouda.

Giroud, koji je imao fantastičnu sezonu postigavši 21 pogodak u 36 mečeva, procijenjen je na 12.8 mil. funti nakon što je dao doprinos za prvu titulu Montpelliera.

Iako se za Francuza zanimaju još i Aston Villa, Liverpool i Newcastle, Arsenal ima prednost, pogotovo nakon što je od transfera odustao njemački Bayern Munich. Girouda za Montpellier ugovor veže do 2014. godine, a Wenger je spreman ponuditi preko 6 mil. funti i Marokanca kojem je već rečeno da može napustiti Emirates ovog ljeta, ali ukoliko u pitanju bude dobra ponuda.

Montpellier i nije zadovoljan ponudom, ali u svakom slučaju će možda željeti dovesti Chamakha, koji se u Francuskoj procjenjuje na svega 3 mil. funti.

Giroud će najvjerovatnije napustiti Montpellier na ljeto, ali mu se savjetuje da sa pregovorima pričeka do kraja Eura 2012 sa pretpostavkom da će dobri nastupi probuditi interese.

Oznake