EPL: Arsenal – Newcastle 3-0

EPL: Arsenal – Newcastle 3-0
30. Januara 2008. Komentari isključeni za EPL: Arsenal – Newcastle 3-0 Arhiva utakmica Redakcija
flamini_goal.jpgArsenal je i po drugi put u samo nekoliko dana savladao ekipu Newcastle istim rezultatom od 3-0. Pobjeda je bila sladja ovaj put zato sto je vratila Topnike na vrh tabele Premier Lige, makar na 24 sata. Sama utakmica je prosla u odlicnoj predstavi Mathieu Faminia koji je bio brilijantan.

Prvo poluvrijeme je donijelo solidnu igru koja je bila krunisana pogotkom Adebayora u 40. minuti nakon sjajnog prodora i centarsuta Flaminia. Bio je ovo 9 gol Adebayora u zadnjih 7 utakmica i 19 ukupno. Manu se nalazi u fenomenalnoj formi i nadamo se da ce tako i nastaviti.

U drugom dijelu, svoju fenomenalnu partiju veceras, Flamini je krunisao i to kakvim pogotkom u 73. minuti – udarac sa nekih 25-30 metara u gornji ugao gostujuceg gola. Taj gol je i slomio otpor Newcastlea i pruzio sansu Topnicima da se opuste u zadnjih 15-tak minuta. Opustena igra je donijela jos par prilika za Arsenal a jedna je iskoristena u 84. minuti, kada svoj 12 gol sezone postize Cesc Fabregas. To je stavilo tacku na i i vrijedna tri boda u nastavku utrke za prvaka.

Pritisak je sada na Man Unitedu koji igra u srijedu protiv Portsmoutha na domacem terenu.

Oznake