Ozilov ugovor crno na bijelo: Jeftiniji nego što se mislilo, Real ima pravo otkupa

Ozilov ugovor crno na bijelo: Jeftiniji nego što se mislilo, Real ima pravo otkupa
27. Januara 2016. Komentari isključeni za Ozilov ugovor crno na bijelo: Jeftiniji nego što se mislilo, Real ima pravo otkupa Brze Vijesti,Igrači,Prvi Tim,Vijesti,Zadnje novosti Mario Brnadić

Procurjeli detalji ugovora Ozila iz Reala u Arsenal

1245602_heroa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podsjetimo se, na početku se pisalo da je transfer Ozila iz Reala u Arsenal koštao 50.000.000 eura, što i nije daleko od istine kada se sve sabere i oduzme. Posao je, naime, bio vrijedan 44.000.000 eura, nešto manje nego li su to saopštili iz Arsenala, ali po ugovoru Arsenal morati da plaća dodatnih 1.000.000 eura za svaku od prvih šest sezona Ozila na Emiratesu u kojima Arsenal osigura plasman u Ligu prvaka.

Arsenal je platio Ozila u tri rate.  Prva je bila 24.000.000 eura, druga 15.000.000, treća 5.000.000, plus tu su naravno i bonusi od plasmana u Ligu prvaka. Sav porez ide na račun Arsenala.

Međutim, Najveća novina je u tome što je Real zadržao opciju da otkupi Ozila nazad. Naime, u ugovor je uključena klauzula po kojoj Real ima pravo da izjednači svaku ponudu drugog španskog kluba i na taj način ukoliko želi blokira prelazak Ozila u neki drugi klub- čitaj Barcelonu.

Ovo nije neuobičajeno i sam Arsenal se tako štitio prilikom Fabregasovog transfera Barcelonu. U ugovoru Fabregasa postojala je ta ista klauzula, ali nije aktivirana jer Wenger nije želeo da izjednači ponudu Čelsija i vrati bivšeg kapitena u klub, te je Arsenal dobio samo određeni postotak novca od transfera Cesca iz Barcelone u Čelzi.