EPL: Arsenal – Man City 2-0

EPL: Arsenal – Man City 2-0
4. Aprila 2009. Komentari isključeni za EPL: Arsenal – Man City 2-0 Arhiva utakmica Redakcija

 

Arsenal je u prvom poluvremenu gospodario terenom i City nije imao mnogo šansi da pređe centar, a kamoli dovede u pitanje fantastičnu defanzivnu igru Topnika.

 

U drugom poluvremenu Arsenal je nastavio kao i obično ubojitim tempom sa dinamičnim krilima i kreativnom sredinom, te je upravo sredina – Cesc, Denilson, Song urodila plodom. Druga asistencija Cesca Fabregasa za Adebayora, i dvostruko vodstvo tima sa Emiratesa. Desilo se to u 49’. City je tada izgubio svu nadu, ne zato što je rezultat nedostižan, već zato što je Arsenal imao obećavajuću dugoročnu inicijativu.

 

Nakon ovog drugog gola, igra je nastala teći po Arsenalovim naredbama. I dalje su nepredvidive pasove i akcije sijevale sa desne, lijeve strane, sredine. Toure je imao nekoliko odličnih prodora i odigranih 1-2 sa Cescom. Ubrzo su izvršene izmjene. U igru su ušli Bendtner i Eboue umjesto Walcotta i Adebayora. Ovo je samo osvježilo i tako dobru igru Topnika.

Ubrzo je igru napustio i Cesc, a u igru je ušao Ramsey.  Dostatna zamjena za Cesca – Ramsey unio je dosta živosta ne obe strane, smjenjivanjem napada lijevo i desno. Sada je sredina bila nešto defanzivnija. Bendtner je imao nekoliko dobrih prilika, koje nije iskoristio. Odlične lopte za Danca su slali Eboue i Denilson.

 

Iako je Arsenal nadoknadio samo 2 gola od primljenih 3 u Manchesteru, perspektivna momčad ide dalje na 3 fronta. Liga Šampiona u kojoj se susreću sa Villarealom, FA Cup gdje igraju protiv Chelsea, te Premier League gdje trebaju osigurati mjesto za plasman u Ligu Šampiona.