Pomozimo Vedadu!

Pomozimo Vedadu!
8. Septembra 2009. Komentari isključeni za Pomozimo Vedadu! Arsenal-BiH Redakcija

Dragi Topnici i posjetioci ovog sajta, mislim da je vrijeme da se dotaknemo malo i ove životne teme. Kao što ste mogli primjetiti danas postoji na hiljade ljudi kojima je potrebna pomoć, bilo da je to za operacije, liječenje, osnovne životne namirnice. Jedan od mnogih koji čeka pomoć drugi je i mali Vedad. Zbog toga smo na našem forumu otvorili i posebnu temu  pod nazivom Humanitarne akcije

Maleni Vedad Ražanica star je nepunih mjesec dana i već se mora boriti za svoj život. Vedad je rođen sa teškim oboljenjem crijeva, poznatim pod nazivom gastroschisis. To je urođeni nedostatak ili defekt dijela trbušnog zida (ali čitavom debljinom) i to najčešće u okolini pupka.
Prilikom rođenja Vedadovi trbušni organi bili su van trbušne duplje i hitno je operisan na Klinici za dječiju hirurgiju Kliničkog centra Koševo.

Neizvjestan je svaki novi dan. Vedad se bori za život iz sata u sat jer može preživjeti samo unosom hrane putem vene, uz posebne tretmane koji u BiH nisu dostupni.

Ljekari preporučuju hitno izmještanje u Belgiju radi transplantacije crijeva za što su neophodna velika novčana sredstva. Vedadovi roditelji nisu u mogućnosti obezbijediti novac kojim bi spasili svoje jedino dijete, zato se pozivaju svi koji su u mogućnosti da pomognu spašavanju ove bebe.

Novčane priloge možete uplatiti na ime Vedad Ražanica:

Broj računa 09001001605 za uplate u KM
Broj računa 19000708647 za devizne uplate
Raiffeisen banka Sarajevo 1610000000000011

Račun za uplatu iz inostranstva:
RAIFFEISEN BANK DD SARAJEVO
SWIFT CODE :RZBABA2S
IBAN CODE : BA 391612000023208131

Primalac:
VEDAD RAŽANICA
NOVOPAZARSKA DO BROJA 52
71000 SARAJEVO
Otvoren je i humanitarni broj 090 291 027 na koji se mogu donirati 2 KM.

Novac možete uplatiti i na račun našeg udruženja kod Raiffeisen banke 1610000076410015 pa ćemo mi sav prikupljeni novac proslijediti Vedadu odnosno njegovim roditeljima.Novac na račun udruženja uplatite sa naznakom “Za humanitarnu akciju”.

Napomena: S obzirom da je od krucijalne važnosti da Vedad što prije ode na operaciju, neophodno je i novac skupiti što prije. Iz tog razloga želimo da naglasimo da će svi pozivi na humanitarni broj Vedadovoj porodici biti isplaćeni tek nakon 2-3 mjeseca, pa stoga  apelujemo na sve ljude dobre volje da u ovom slučaju svoje priloge uplaćuju direktno na račun, da bi ih Vedad imao što prije na raspolaganju. Ukoliko uplatite novac u nekoj poslovnici Raiffeisen banke, potrebni su vam samo ime primaoca i broj računa – ne trebate ispunjavati uplatnicu, niti ćete platiti proviziju za uplatu.

Porodica očekuje predračun klinike u Belgiji za operativni zahvat.

Na računu je do sad prikupljeno 3000 KM.

Oznake