Squillaci: Najbolje godine su preda mnom

Squillaci: Najbolje godine su preda mnom
26. Septembra 2010. Komentari isključeni za Squillaci: Najbolje godine su preda mnom Zadnje novosti Redakcija

 

Defanzivac Arsenala Sebastien Squillaci je izjavio da svoje najbolje partije za Arsenal tek treba odigrati, te da ga Wenger nije doveo samo kao veterana koji bi u Arsenalu priveo karijeru kraju.

Zbog ozlijede Thomasa Vermaelena, 30-godišnji Francuz se našao u ulozi centralnog defanzivca u utakmici sa West Bromom, a partner na toj poziciji mu je bio Laurent Koscielny.

“Najbolje godine su tek preda mnom. U drugom dijelu prošle sezone sam imao ozlijedu članka, ali sada se osjećam veoma dobro, i fizički a i psihički.” – rekao je Squillaci, te dodao:

“Sa 30 godina u Arsenalu izgledam star pored svih tih mladih igrača, ali ja sam spreman i motivisan da pružam dobre partije. Mnogo je stvari koje moram popraviti u svojoj igri, moram postati jači i čvršće igrati, bolje pratiti igru i brže upravljati loptom. Treba mi vremena da se adaptiram na novu ligu.”

Squillaci se osvrnuo i na svoje kvalite:

“Ja sam klasični defanzivac, tvrdo idem na protivnika, dobar sam u skok igri. Kada imam loptu uvijek pokušavam da igram jednostavno, sa dobrim dodavanjima. Pogodio sam nekoliko puta glavom nakon prekida, tako da mogu biti veoma koristan i u tom segmentu igre.”

Squillaci je još rekao da je imao priliku sresti se sa nekim engleskim timovima kroz Ligu Prvaka, ali je napomenuo da nije isto igrati protiv Uniteda ili Chelsea i nekih slabijih klubova poput Blackburna ili Boltona.

“U utakmicama protiv Blackburna ili Boltona mnogo je direktnih zračnih duela, a njihovi igrači su odlično fizički pripremljeni za takve duele. Međutim, više je timova u Premier League koji igraju pravi nogomet. Tempo igre je nevjerovatan i veoma ugodan.” – završio je Squillaci.

Oznake