Van Persie želi ostati

Van Persie želi ostati
7. Februara 2009. Komentari isključeni za Van Persie želi ostati Igrači Redakcija
rvp5Robin Van Persie je odbacio svaku sumnju u njegov ostanak u Arsenalu rekavsi da su pregovori oko novog ugovora u toku i da se on nada brzom potpisivanju. Neki mediji su razvlacenje ovih pregovora ocjenili kao nezadovoljstvo Van Persiea i njegovu zelju da napusti klub, no Holandjanin je to odbio.

“Pregovori su u toku vec neko vrijeme. Ja sam i licno prisustvovao par sastanaka i klub zna veoma dobro sta ja mislim. Ja sam jako ambiciozan , kao i kub. Znam da imamo ono sto treba. Potencijal postoji, ali moramo napraviti taj zavrsni korak. I ja sam imam ulogu u svemu tome i svjestan sam toga.”

“Ja imam svoje misljenje o svemu sto se desava u klubu ali to nikada ne bih iznosio u novinama. Ali mislim da nismo imali ni srece. Ako pogledate neke od bitnih igraca, imali smo dosta povreda. Tomas (Rosicky) je van terena vec godinu dana, Eduardo je bio van 9 mjeseci, sada je i Cesc povrijedjen vec neko vrijeme. I ja sam imao iste probleme prosle godine.”

“Mislim da nam Cesc nedostaje jako. To svi vide. On je veoma specijalan igrac. Pravi artist sa ubojitim pasom. On je srce ovog tima, i on je u stanju pokrenuti i stvoriti stvari za nas. “

“Moje ambicije nisu cetvrto mjesto vec titula. Ja ne zelim ni razmisljati o cetvrtom mjestu. Za sada stvari nisu kakve bi trebale biti ali svi u timu radimo marljivo kako bi promjenili to” – zavrsio je Van Persie.