Eboue se izvinuo zbog kartona

Eboue se izvinuo zbog kartona
9. Februara 2009. Komentari isključeni za Eboue se izvinuo zbog kartona Igrači Redakcija
eboueEmmanuel Eboue je uputio javno izvinjenje navijacima i suigracima zbog nepromisljenog crvenog kartona protiv Tottenhama. Eboue je iskljucen u 38. minuti nakon dva olako zaradjena zuta kartona, no reprezentativac Obale Slonovace je rekao da se ne slaze sa odlukom sudije Mikea Deana.

“Izvinjavam se” – rekao je Eboue za Arsenal.com i nastavio “Veoma sam razocaran crvenim kartonom ali zelim se zahvaliti svojim prijateljima (suigracima) koji su dali sve od sebe kako ne bi izgubili ovaj mec. Na kraju smo remizirali i zadovoljni smo bodom jer smo igrali 10 protiv 11 dugo vremena.”

“Prvi karton ni sam neznam zasto sam dobio. Nisam rekao nista lose. Pricao sam sa Almuniom oko postavljanja zida i rekao sam sudiji da oni moraju cekati da on svira za slobodan udarac. Ali onda mi je dao zuti karton. Zaista ne razumijem zasto” – rekao je Eboue i dodao:

“Za drugi karton priznajem da sam ga dodirnuo. Prije toga je on mene udario kada sam krenuo naprijed ali sudija nije nista rekao. Prihvatam drugi karton. Ali isto tako mislim da je sudija ponistio moj gol bez razloga. Sudija je rekao da sam ja odgurnuo Wwoodgatea ali nisam. Po meni je sudija bio jako los danas” – zavrsio je Eboue.