Twitter feed
Postani clan

Wenger: Zadnje četiri godine su moje najbolje

Iako klub u posljednje četiri sezone nije uspio osvojiti niti jedan trofej, menadžer Topnika Arsene Wenger vjeruje kako je to najbolje razdoblje koje je proveo u klubu.

U 13-godišnjoj karijeri na poziciji menadžera Arsenala, francuz je osvojio 3 puta titulu prvaka Engleske, 4 FA kupa, te ga je od trofeja Lige prvaka dijelilo 14. minuta, gdje su na kraju njegovi igrači pretrpjeli poraz od Barcelone 1-2. Posljednje četiri sušne godine, što se trofeja tiče su prema riječima Wengera bile jako uspješne za sami klub. Klub je ostao na visokom nivou u Engleskoj i Evropi, te održao financijsku stabilnost.

“Mislim da je prelazak na novi stadion i održavanje tima u samom vrhu u protekle četiri godine za mene najbolji period koji sam proveo u klubu,” rekao je Wenger u webchatu na Arsenal.com u utorak poslijepodne.

“Na nesreću, to je period u kojem nismo uspjeli osvojiti ni jedan trofej. Međutim ljudi zaboravljaju da smo bili dovoljno konstantni. Bio je to dosta težak period za nas, ali i period u kojem sam davao najbolje od sebe.

“Preseliti na novi stadion i usput stvarati novac u svakoj pojedinačnoj godini bez oslabljivanja tima, igrati uspješno u Ligi Prvaka svake godine, te biti dobar u domaćem prvenstvu je jako teško,” završio je Wenger.

Tagged with:
Posted in Zadnje novosti