Rosicky potpisao novi ugovor

Rosicky potpisao novi ugovor
4. Januara 2010. Komentari isključeni za Rosicky potpisao novi ugovor Igrači Redakcija

Danas je češki reprezentativac Tomas Rosicky potpisao novi dugogodišnji ugovor sa Arsenalom.

29-godišnji igrač sredine terena je u Arsenal stigao u Maju 2006, neposredno prije Svjetskog prvenstva iz Borussie Dortmund i upisao 76 nastupa za Topnike, pritom postigavši 14 golova. Tomas je u posljednje dvije sezone imao ogromnih problema sa povredama, te je sa terena odsustvovao više od godinu dana, što je razlog njegovom manjem doprinosu klubu. Konačno je u ovoj sezoni potpuno spreman da postigne ono propušteno.

Za reprezentaciju Češke, Tomas je upisao 69 nastupa, prošao sve selekcije, te učestvovao na Evropskim prvenstvima 2000 i 2004, te Svjetskom prvenstvu 2006 godine.

“Jako sam zadovoljan potpisivanjem novog ugovora sa Arsenalom. Protekle dvije sezone nisu bile lahke za mene, zbog povreda, ali osjećam da ovaj ugovor govori da klub ima povjerenje u mene. Istinski mislim da imam još mnogo toga ponuditi klubu, saigračima i navijačima. Još prije četiri godine kad sam stigao ovdje osjećao sam sa kao kod kuće i vjerujem da smo blizu da zajedno učinimo nešto veliko. Sa nestrpljenjem očekujem nadolazeće mjesece i vjerujem da ćemo svi zajedno slaviti na kraju sezone,” rekao je Tomas.

Reakcije menadžera Arsene Wengera, nakon produženja ugovora sa čehom su sljedeće: “Mnogo puta sam spominjao Tomasovu klasu i zalaganje, ne samo na terenu već i izvan njega, a to najbolje i pokazuje ovaj ugovor. Tomasov pregled igre i dodir s loptom su fantastični i znam da ćemo imati mnogo koristi od njega u nadolazećim sezonama. Tomas je poseban talenat i svi smo sretni što je povjerio svoju budućnost Arsenalu,” završio je menadžer.

Rosicky je 15 igrač Arsenala od Maja 2009, koji je produžio svoj ugovor i odlučio ostati u klubu. Prije njega to su učinili: Abou Diaby, Henri Lansbury, Carlos Vela, Eduardo, Sanchez Watt, Alex Song, Nicklas Bendtner, Denilson, Robin Van Persie, Jay Emmanuel-Thomas, Theo Walcott, Lukasz Fabianski, Aaron Ramsey i Jack Wilshere.

Oznake