Dvije sedmice do povratka Robina

Dvije sedmice do povratka Robina
25. Marta 2010. Komentari isključeni za Dvije sedmice do povratka Robina Igrači Redakcija

Robin van Persie se ovih dana vratio treninzima, te bi trebao biti spreman za povratak na teren u roku od dvije sedmice.

Robinu će trebati vremena kako bi se vratio u formu u kojoj je bio prije povrede. Arsene Wenger je upozorio navijače da ne očekuju čuda od Robina kada se vrati na teren. S obzirom na Arsenalov zgusnuti raspored, Robin će sigurno odmah dobiti određenu minutažu.

Holandski napadač je doživio tešku povredu ligamenata članka u prijateljskoj utakmici između Holandije i Italije, koja se igrala u novembru prošle godine. Strahovalo se da će Van Persie zbog te povrede propustiti ostatak sezone, ali kako stvari stoje, 26-godišnji napadač će se vratiti ranije, i to početkom aprila, kako je predviđao Bert van Marwijk.

”Očekujemo da se vrati, ali nemojte očekivati čuda od igrača koji je tako dugo bio van terena. Sretni smo što ga opet imamo u momčadi. Fizički je u vrlo dobrom stanju, tako da ga sad samo moramo vratiti u punu fizičku spremu. Za to će nam trebati dva tjedna, ali pošto je bio dugo van terena morat će odigrati nekoliko utakmica da bi se vratio u formu.”, rekao je Wenger.

Oznake