U Arsenalu bijesni na van Persijevog agenta!

U Arsenalu bijesni na van Persijevog agenta!
6. Jula 2012. Komentari isključeni za U Arsenalu bijesni na van Persijevog agenta! Zadnje novosti Fatima Efendira

Kako prenosi The Sun, u klubu su ubijeđeni da je van Persijev agent Kees Vos već bio u kontaktu sa Manchester Cityem.

Arsene Wenger i Ivan Gazidis su telefonskim pozivom Vosu izrazili svoj bijes i nezadovoljstvo, s obzirom na to kako je van Persie na svom Twitter profilu izjavio da odlazi iz kluba.

Kao šlag na tortu došlo je nezadovoljstvo i otvoreni napad Ushmanova i Moshiria, koji posjeduju oko 30% dionica. Optužili su klupsku politiku tvrdeći da su zbog nje izgubili svoje najbolje igrače, Fabregasa i Nasrija, a sada već i van Persija.

Većina igrača se treninzima vraća u ponedeljak i Wenger i Gazidis moraju odlučiti da li će podnijeti službeni prigovor Cityevom pritisku na van Persija. Ovako nešto nije pokušao niti jedan klub od kažnjavanja Chelsea sa 300.000 funti, nakon što su odigrali “svoju ulogu” u dovođenju Ashley Colea.

U Arsenalu tvrde da će zadržati Persija do kraja ugovora, iako će ga najvjerovatnije prodati za 30 mil. funti. Čini se kako Manchester City sprema ponudu od svega 15 mil. funti, a Holanđanin bi mogao zarađivati 200.000 funti sedmično.

Što se tiče van persija, njegov izgovor za odbijanje novog ugovora je “neslaganje sa upravom oko smjera u kojem treba da ide Arsenal”. Šta će se desiti, ostaje sam samo da čekamo i vidimo, ali teško da će jedan engleski gigant dozvoliti da “igrač bude veći od kluba” i da neko diktira transfer politiku.

Oznake