Partizanu prijeti velika kazna UEFA-e, Topnici se presvlačili pod svjetlima mobitela

Partizanu prijeti velika kazna UEFA-e, Topnici se presvlačili pod svjetlima mobitela
29. Septembra 2010. Komentari isključeni za Partizanu prijeti velika kazna UEFA-e, Topnici se presvlačili pod svjetlima mobitela Zadnje novosti Redakcija

 

 

Sinošnji meč koji je odigran u Beogradu između Partizana i Arsenala, u okviru Lige prvaka, bio je na rubu regularnosti, jer je rasvjeta na “Stadionu JNA” radila po sistemu “par-nepar”, tačnije, jedna četvrtina svjetlosnih kapaciteta uopće nije radila.

Prije samog početka utakmice, potpuno je nestalo svjetla na stadionu. Iz Arsenalove momčadi su očekivali odgodu utakmice od strane njemačkog suca, Wolfganga Starka, jer su se u svlačionici presvlačili pod svjetlima svojih mobitela. Međutim, Arsene Wenger je insistirao da se susret odigra, bez obzira na probleme s rasvjetom.

“Poštujem fanatičnu privrženost domaćih fanova i mislio sam kako bi bilo užasno otići doma a da ne odigramo utakmicu, pa sam na pitanje `da li da se meč odigra` odgovorio potvrdno”, rekao je menadžer “Topnika”.

Petnaest minuta prije početka utakmice na stadionu je radio samo jedan reflektor, a do početka duela su osposobljena još dva reflektora. Naravno, engleski mediji nisu propustili narugati se ovakvim okolnostima i dešavanjima u Beogradu.

“Guardian” navodi kako je “došlo do prekida zbog serije djelimičnih nestanaka struje koji su se događali na dva od četiri rasvjetna stuba, a utakmica se igrala sa djelimičnom vidljivošću”.

“The Sun” piše: “Na početku su se Arsenalu ugasila svjetla, ali njihove evropske ambicije nastavljaju da svijetle. Zlokobna i mračna noć u srpskom glavnom gradu uključila je i nekoliko nestanaka struje prije početka utakmice, ali, Wengerovi dečki su iskoračali iz mraka i pobijedili”.

Najradikalniji tekst je ponudio “Daily Mirror” koji kaže da je “Chamakh isključio svjetlo partizanskim hordama” i navodi da je Arsenal nastavio 100 postotni učinak u Ligi prvaka pobjedivši u “srpskoj zoni sumraka”.

“Jazbina u kojoj lokalni ultrasi proizvode više volti nego beogradska elektra završila je zamračena zbog problema s reflektorima, pa su poput sudaca u tenisu, UEFA-ini dužnosnici ispitivali vidljivost na terenu”, navodi “Mirror”.

Oznake