Torres: “Fabregasu je bolje da ne ide u Barcelonu”

Torres: “Fabregasu je bolje da ne ide u Barcelonu”
29. Marta 2011. Komentari isključeni za Torres: “Fabregasu je bolje da ne ide u Barcelonu” Igrači Redakcija

fab_torres

Fernando Torres, zvijezda januarskog prelaznog roka, kako prenosi Independent, poručuje Fabregasu da je za njega bolje da ostane Arsenalu.
Torres, koji je u večerašnjem timu Furije za susret sa Litvanijom, u nastavku intervjua, samo potvrđuje ono što svi, osim igrača Barcelone, koji vrše konstantan pritisak na Fabregasa i Arsenal, znaju.

“Pitanje je da li Guardiolin tim dobija bilo šta dovođenjem Cesca, i koliko bi njegov dolazak zasita osnažio Barcelonu” izjavljuje El Ninho, svjestan da u slučaju prelaska u Barcelonu, za Arsenalovog kapitena ne bi bilo previše prostora u, i ovako, veoma kvalitetnom srednjem redu. Navodeći da ako Fabregas dođe u Barcu, pitanje je koji igrač mora da se preseli na klupu.
Ako mislite da Torres ne zna o čemu priča, razmislite, Xavi ili Inieasta moraju u tom slučaju na klupu.

“Kada govorite o Fabregasu u Engleskoj, govorite o jednom od tri najboja igrača lige, no tko je Fabregas u Španiji”
nastavlja Torres, navodeći da Cesc nikad nije igrao u svojoj domovini i da je očigledno više cijenjen u Engleskoj nego u Španiji, što je prema bivšem idolu sa Anfielda razlog više za ostanak na Emiratesu.

Svih ovih godina od kako traje potjera za Fabregasom, uporno slušamo kako sa Kamp Nou dolaze pridike o tome kako bi Arsenal trebalo da razmišlja i o moralnosti zadržavanja Cesca na Ostrvu. Pitanje svih pitanja je moralnost takvih poruka mladom igraču, kapitenu jednog od najvećih timova na svijetu, koji treba da zamjeni svoju kapitensku traku za klupu i eventualnu šansu da zaigra kad je jedan od dvojice pomenutih povrijeđen.

Torres nam je, po ko zna koji put, jasno pokazao da se u “slučaju Fabregas” ne radi ni o čemu drugom do pustoj sujeti Katalonaca.

Oznake