Wenger ismijao špekulacije o Fabregasu

Wenger ismijao špekulacije o Fabregasu
21. Augusta 2009. Komentari isključeni za Wenger ismijao špekulacije o Fabregasu Zadnje novosti Redakcija

Arsene Wenger se u razgovoru za službeni sajt nasmijao na najnovije novinske špekulacije po kojima Cesc Fabregas narednog ljeta prelazi u Barcelonu.

Nema sedmice u mjesecu u kojoj se ne pojavi neka nova špekulacija vezana za Fabregasov navodni transfer u Barcelonu. Ali ova posljednja je najsmiješnija od svih dosadašnjih te je Wenger bio “primoran” da razjasni situaciju i da odbaci  sve špekulacije pa tako i ovu posljednju.

Wenger je oštro kritikovao navike predsjednika klubova u Španiji koji u svojim predsjedničkim izborima obećavaju sve i svašta,a ta obećanja i priče nemaju veze sa realnošću.

“To su potpune besmislice. Takve priče ne pomažu fudbalu, ne pomažu ljudima da se fokusiraju na svoj posao i one djeluju destabilizirajuće”.

“Način na koji se vode španski klubovi je orijentisan više politički nego sportski.

“Koliko tačno to pogađa druge klubove teško je procijeniti. Ali  svakako  nikom ne pomaže kada neko ko, na primjer, nema šanse da pobijedi na izborima naredne godine, obećava neka nova imena kao potencijalna pojačanja. “

“Šta možemo uraditi protiv toga? Ništa. Da li to pomaže drugim klubovima? Sigurno nije.”

“Jedina stvar koju mogu reći je da ako bih dogovorio prodaju nekog igrača jednu godinu unaprijed više ne bih radio ovaj posao”.

Oznake