Van Persie: “Poraz sa Old Trafforda nas dodatno motiviše!”

Van Persie: “Poraz sa Old Trafforda nas dodatno motiviše!”
20. Januara 2012. Komentari isključeni za Van Persie: “Poraz sa Old Trafforda nas dodatno motiviše!” Zadnje novosti Redakcija

 

Robin van Persie, kapiten Arsenala izjavio je za Arsenal.com da je težak poraz koji je Arsenal pretrpio od Manchester Uniteda u prvom dijelu sezone dodatna motivacija pred nedjeljnu utakmicu, kada se ponovo sastaju ova dva diva engleskog nogometa.

Podsjetimo, Topnici su u toj utakmici doživjeli najveći poraz od kako tim vodi Arsene Wenger uzimajući u obzir utakmice Premier Lige i Ligu prvaka. Poslije 90 minuta na Old Traffordu je stajao rezultat 8-2 u korist domaćina.

Van Persie smatra da će ova utakmica biti težak test za Arsenal, međutim također je izjavio da ima izrazitu želju popraviti greške iz te prve utakmice.

“Ono što se desilo na Old Traffordu prošlu utakmicu je sigurno samo dodatna motivacija za nas. Nikada nisam izgubio utakmicu rezultatom 8-2 do tada, tako da sam ‘gladan’ da to popravim, kao i cijeli tim.” – rekao je kapiten za Arsenal.com.

“Svi su izgledali zaista žestoko na treningu ove sedmice, tako da smo spremni za tu utakmicu i gledamo pozitivno na nju. Tačno znamo kakav je United protivnik, često znaju da drže utakmicu pod kontrolom iako izgleda kao da se izrazito bore. Kada se sezona približi kraju oni su uvijek tu negdje pri vrhu, mogu osvojiti ili ne osvojiti Ligu, ali se uvijek bore za titulu do samog kraja.”

“Spremni smo, za inače težak izazov koji nam predstavlja United, međutim težimo ka tome da popravimo neke stvari iz prve utakmice.” – završio je van Persie.

Oznake